Hlavní obsah

Jak zrychlit spalování břišního tuku

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po třicítce začíná docházet k hormonálním změnám, které u mnohých lidí způsobují přibírání na váze a ukládání tuku v oblasti břicha. Podle dietoložky Susie Burrellové lze tento stav zvrátit pomocí několika stravovacích návyků, které dokážou redukovat produkci inzulínu, a tím minimalizovat tvorbu viscerálního (břišního) tuku.

Foto: Profimedia.cz

Zbavit se tuku v oblasti břicha není nic jednoduchého.

Článek

1. Zvyšte příjem vlákniny

Vláknina vytváří gel, který zpomaluje vyprazdňování žaludku a také čas průchodu potravy trávicím traktem. Jedinec se tak cítí mnohem déle plný. Další výhodou vlákniny je, že zpomaluje vstřebávání cukrů ve střevech, což pomáhá udržovat nízkou hladinu cukru v krvi. Dostatečný příjem vlákniny tak pomáhá snižovat problémy s cholesterolem a reguluje produkci inzulinu, zejména pokud je vláknina konzumována ráno.

Doporučená denní dávka zkonzumované vlákniny je 30 gramů, ale ideální je, pokud ji jedinec nesní najednou, ale v pravidelných dávkách. Pro dodržení denní dávky vlákniny tak dietoložka doporučuje sníst dva plátky tmavého, propečeného chleba, dvě porce ovoce a pět porcí zeleniny (za jednu porci považuje množství odpovídající půl šálku).

„Zkuste zahrnout čerstvé ovoce a zeleninu jako součást každého jídla při snídani, svačinách, obědě i večeři. Vláknina zařazená do každého pokrmu způsobí, že se budete cítit přirozeně plnější, a tím budete i snáze regulovat chuť k jídlu a vyplavování hormonů,“ radí pro Daily Mail Sussie Burrellová.

Vláknina snižuje riziko minimálně čtyř onemocnění

Zdraví

2. Kofein pomáhá nastartovat metabolismus

Kofein v jakékoli formě pomáhá stimulovat váš metabolismus a je zvláště účinný, když si ho dopřejete ráno. Podle dietoložky stimulační schopnosti kofeinu pomáhají mobilizovat tukové zásoby a také potlačovat chutě k jídlu. Nicméně takto funguje kofein v černé kávě. Pokud si do kávy přidáváte mléko, pak mějte na mysli, že mléko obsahuje skryté cukry. Čím víc si ho tedy do kávy nalijete, tím víc snížíte tuto aktivitu kofeinu.

Tři éterické oleje, které vás probudí lépe než káva

Zdraví

3. Konzumace každého sladkého způsobuje touhu po dalším

Mnozí lidé preferují sladké snídaně v podobě nejrůznějšího sladkého pečiva, banánového chleba či koktejlů a smoothie. Problém ale je, že konzumace těchto potravin po ránu zvyšuje inzulin, a tím pádem i chuť k jídlu. To znamená, že i když zkonzumujete velmi vydatnou snídani, budete mít velmi brzy opět chuť na něco dalšího, s velkou pravděpodobností sladkého.

Jak přestat mlsat jednou provždy? Není to tak složité

Zdraví

4. Dostatek tekutin během dne

Kromě pití 2 litrů vody denně, jež způsobuje, že se cítíte během dne přirozeně plně, se snažte do svého pitného režimu zařadit i zelený čaj. Výzkum ukázal, že zelený čaj pomáhá zrychlovat metabolismus a zároveň potlačovat chuť na sladké.

„Spalování kalorií můžete také podpořit, pokud budete pít v průběhu dne velmi studenou vodu. Usrkávání studené až ledové vody v průběhu dne způsobí, že spálíte asi o 100 kalorií více, než když budete pít vodu o pokojové teplotě.

Správný pitný režim může významně pomoci s hubnutím

Zdraví

5. Dostatek vitaminu C

Za doporučený denní příjem vitaminu C je považováno 80 mg. (V případě počínající virózy, při silné únavě nebo nachlazení jsou doporučené vyšší dávky – 500 až 1000 mg.) Podle Sussie Burrellové navýšením jeho množství umožníte tělu spalovat mnohem více tuku. Nesnažte se ale hladinu vitaminu C zvyšovat jen doplňky stravy, zkuste raději do jídelníčku zařadit více pomerančů, limetek, paprik, brokolice a dalšího ovoce a zeleniny bohaté na tento vitamin.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám