Hlavní obsah

Jak se zbavit kilogramů nabraných na dovolené

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dovolená je často spjata nejen s odpočinkem, sportovními výkony, ale i s dobrým jídlem. Přibrat na takové dovolené u moře není nic těžkého. Radost z opáleného těla a odpočaté duše tak náhle překazí nedopnuté kalhoty či nějaký ten špíček navíc.

Foto: Profimedia.cz

Přibrat na dovolené u moře není nic těžkého.

Článek

Ochutnat všechny místní speciality, dopřát si dostatek zmrzliny, ale i piva či míchaných koktejlů, co hrdlo ráčí, se jednoduše musí někde odrazit. Během týdne tak většina labužníků přibere až dva až tři kilogramy.

Rad jak se jich zbavit je hned několik. „Hlavní je nepanikařit. Žádné drastické metody, zázračné diety či hladovky nám dlouhodobě nepomohou. Částečně se problém vyřeší sám již několik dní po návratu. V zahraničí konzumujeme jinou stravu, která v sobě obsahuje odlišné množství soli a koření. Tento rozdíl se často projeví na našem metabolismu, především při hospodaření s vodou, kdy se tělo nadměrně zavodňuje,“ vysvětluje výživová poradkyně Gabriela Knosová z brněnského Institutu redukce a prevence nadváhy kompliment.

Mnohdy tedy stačí najet pouze na režim, který člověk měl před dovolenou, zařadit více pohybu a vše se dá brzy samo do pořádku. Pokud ani před dovolenou nebyla životospráva ideální, pak je zapotřebí vynechat potraviny s vysokým obsahem tuku a cukru, vyhýbat se alkoholu a také omezit četnost konzumace příloh a pečiva.

Zařaďte tzv. aktivátory

Aktivátory dodávají tělu dostatečné, ale ne nadbytečné množství energie, kterou dokáže dokonale spotřebovat a neukládat ji formou podkožního tuku.

„Kromě zeleniny a vybraných druhů ovoce sem patří brambory, rýže, celozrnné těstoviny, pečivo, libové maso a ryby, nízkotučné a polotučné mléčné výrobky, tofu, vejce, rostlinné oleje, bylinky a samozřejmě voda,“ dodává Knosová.

Reklama

Související témata:

Související články

Diety, které mohou mít špatné následky

Léto přímo svádí k rychlým dietám, jejichž účinky jsou okamžité, ovšem kromě jo-jo efektu mohou způsobit i značné zdravotní komplikace. Připravili jsme pro vás...

Obezita je postrachem postelových hrátek

Převažující pohled společnosti na krásu je jasný. Je hezké „mít za co chytit“, ale větší faldíky a špeky zkrátka nejsou v módě. Má to svoje důvody, mezi které...

Výběr článků

Načítám