Hlavní obsah

Jak moc jsou celebrity ochotné zhubnout, nebo přibrat - jen kvůli úspěchu

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úspěch, moc a peníze jsou velmi návykové prvky. Není proto divu, že mnohé více, či méně slavné osobnosti, které jednou přičichnou ke světu mocných, udělají cokoli, aby se na výsluní udržely. Výjimkou není drastické hubnutí, nebo naopak nadměrné přibírání. To vše jen kvůli roli a zviditelnění se. Nikoho v tu chvíli nezajímá, že to zdraví zrovna dvakrát neprospívá, sláva je v tu chvíli důležitější.

Foto: Profimedia.cz

Obyčejní lidé většinou hubnou ze zdravotních důvodů, celebrity kvůli většímu úspěchu.

Článek

Drastické přibírání, či ubývání na váze by se dalo rozdělit do dvou základních skupin. Příznivci první skupiny hubnou kvůli možným narážkám okolí, že jejich postava není zrovna "podle nepsaného ideálu", někde v pozadí je možná ukrytý i cíl lepšího osobního pocitu, výjimečně je příčinou i zdraví. S tím vším je ale i tak vždy spojena větší popularita.

Druhá skupina lidí rapidně mění svou váhu primárně s vidinou skvělého výdělku. Stále více herců a hereček tak bez problémů vezme nabídku na film, kde je hlavním požadavkem výrazná váhová změna.

Podívejte se s námi na přehled nejvýraznějších váhových změn (mnohé proběhly ve velmi krátkém časovém období) některých známých osobností tak, jak ho sestavil server Health.com.

Jennifer Hudsonová (zpěvačka 30 let)

Do povědomí veřejnosti se dostala v roce 2004 jako jedna z finalistek soutěže American Idol. Mnohé oslnila svým hlasem i kyprými tvary. Někteří jí je vyčítali, jiní chválili. V roce 2009 musela rapidně změnit svou váhu, když se začal natáčet film Winnie o životě Nelsona Mandely, kde hrála jeho druhou ženu.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka Jennifer Hudsonová v roce 2009

V počátcích své kariéry měla velikost oblečení 16, podle současných pozorovatelů se pyšní velikostí 6.

Foto: Profimedia.cz

Jennifer Hudsonová na Chicago Food Festivalu v červenci 2012

Christian Bale (herec 38 let)

Byť se tento šarmantní herec do filmových statistik zapsal v mnoha zajímavých rolích, v posledních dnech si ho všichni vybaví jednoznačně jako neohroženého hrdinu v batmanovském snímku The Dark Knight Rises (Temný rytíř povstal).

Foto: Profimedia.cz

Christian Bale na londýnské premiéře Temného rytíře

V roce 2004 na sebe upozornil v jiném snímku - The Machinist (Mechanik), a to především rapidním úbytkem váhy, který byl ochoten podstoupit. Jedl převážně jen vitamínové doplňky, při své výšce zhruba 1,80 m kvůli roli vážil pouhých 56 kilogramů.

Foto: Profimedia.cz

Christian Bale ve snímku The Machinist. Kvůli roli zhubl téměř 30 kilogramů.

Ze své běžné váhy 85 kilogramů naposledy shazoval kila v roce 2010 kvůli roli profesionálního boxera ve snímku The Fighter.

Oprah Winfreyová (moderátorka, herečka 58 let)

Žena, která svou televizní show oslovila milióny lidí po celém světě, byla vždy známá svými váhovými výkyvy. Podle aktuálního rozpoložení a stavu postupně přibírala a pak zase hubla.

Foto: Profimedia.cz

Oprah Winfreyová v roce 2009

Po roce 2000 úspěšně zhubla na příjemných 72 kilogramů, byla se sebou spokojena a doufala, že jí to vydrží. V roce 2008 ji ale opět potrápil nepříjemný jojo efekt a přibrala na více než 90 kilogramů. V roce 2010 veřejně ve svém pořadu oznámila, že už nikdy žádnou dietu držet nebude.

Foto: Profimedia.cz

Oprah Winfreyová (2012)

50 Cent (rapper 37 let)

Slavný zpěvák, kterého jedni milují, druzí mu nemohou přijít na jméno, vyděsil v květnu 2010 své fanoušky, když zveřejnil fotografii, na které byl vidět jeho rapidní úbytek váhy.

Foto: Profimedia.cz

50 Cent svým vzhledem vyděsil mnohé fanoušky.

Zdravotní problémy za tím ale nestály, to jen kvůli roli ve filmu All Things Fall Apart (Nezvratná diagnóza) zhubl za devět týdnů ze své váhy 97 kilo na pouhých 70 kilogramů.

Foto: Profimedia.cz

50 Cent

V září 2010 se opět dostal na svou požadovanou váhu před natáčením.

Kelly Osbourneová (herečka, zpěvačka 27 let)

Po svém působení ve známém pořadu Dancing with the Stars v roce 2009 se slavná dcera neméně slavného otce Ozzyho Osbourna rozhodla skoncovat s přejídáním a shodila neuvěřitelných 22 kilogramů.

Foto: Profimedia.cz

Kelly Osbourneová v roce 2004

Foto: Profimedia.cz

Kelly Osbourneová - červen 2012

Taneční lekce i poctivé náročné cvičení se jí vyplatilo. V roce 2010 se stala tváří prosincového vydání magazínu Shape.

Jared Leto (herec, zpěvák, režisér, skladatel 40 let)

I tento charismatický herec byl ochoten "potrápit" vlastní tělo a kvůli roli ve filmu Chapter 27 (Zavraždění Johna Lennona) přibral 27 kilogramů. Rychlé získání kilogramů se ale na něm podepsalo v podobě nepříjemných bolestí nohou.

Foto: Profimedia.cz

Jen málokdo by za vizáží brýlatého tlouštíka hledal charismatického fešáka Jareda Leta.

Jak sám herec v dřívějším rozhovoru pro New York Daily uvedl, doslova se "nezřízeně cpal", aby získal požadovanou váhu. Hubnutí zpět na původní váhu mu prý pak trvalo více než rok, a už nikdy by kvůli roli podle vlastního vyjádření takovou oběť nepřinesl.

Foto: Profimedia.cz

Jared Leto

Renée Zellwegerová (herečka 43 let)

Byť se tato texaská kráska zviditelnila v mnoha zajímavých filmových rolích, nejeden fanoušek ji bude mít spojenou s nešťastnou a trošku "obtloustlou" filmovou Bridget Jonesovou.

Foto: Profimedia.cz

Nešťastná a lásku hledající Bridget Jonesová v podání Renée Zellwegerové

Už první film s názvem Bridget Jones's Diary (Deník Bridget Jonesové) měl, možná pro svou reálnost, veliký divácký úspěch, a tak není divu, že na sebe druhé pokračování nedalo dlouho čekat. Renée byla tedy dvakrát pro tuto roli ochotna potrápit své tělo a přibrat nějaká ta kila navíc, konkrétně přes 10 kilogramů.

Foto: Profimedia.cz

Renée Zellwegerová

Stejně tak jako šokovala mnohé fanoušky nabráním kilogramů, šokovala i následným hubnutím, kdy drastickou dietou získala z "filmové" velikosti 14 zpět svou "oblíbenou" 4.

Kirstie Alleyová (herečka, producentka, scenáristka 61 let)

Herečka, která je známá svými výkyvy tělesné hmotnosti, na sebe poprvé upozornila v letech 1987 - 1993 v sitcomu Cheers (Na zdraví). Mnozí si ji ale spíše vybaví z úspěšného filmu Look Who's Talking (Kdopak to mluví), kde si zahrála po boku Johna Travolty, a který se dočkal ještě dvou pokračování.

Foto: Profimedia.cz

Kirstie Alleyovou celý život trápí nepříjemný jojo efekt. Většinu kilogramů, které se jí podaří zhubnout, zas po čase nabere zpět. (Snímek z března 2010)

Herečku provázejí diety a následné opětovné přibírání na váze celý život. Měla i vlastní show, ve které otevřeně mluvila a bojovala se svou nadváhou, v té době měla přes 90 kilogramů.

Foto: Profimedia.cz

Kirstie Alleyová v červnu 2011

V roce 2008 se zavázala, že trvale zhubne 35 kilogramů, v roce 2010 jí zbývalo k úspěšnému výsledku stále ještě shodit 13 kilogramů.

Reklama

Výběr článků

Načítám