Hlavní obsah

I přes pokročilé stadium těhotenství lékařka dál pečuje o nemocné s covidem-19

Novinky, das

Doktorka Zafia Anklesariaová je v sedmém měsíci těhotenství, přesto dochází na oddělení JIP do nemocnice Dignity Health v americkém Los Angeles, kde pečuje o nemocné s velmi nízkými příjmy, převážně hispánskými či afro-americkými kořeny, a s nemocí covid-19. Vzhledem k tomu, že většina zdravotnického personálu zdejší nemocnice je pozitivní na koronavirus, nic jiného jí ani nezbývá.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lékařka se i v sedmém měsíci těhotenství stará o pacienty s koronavirem na JIP v nemocnici v Los AngelesVideo: Reuters

 
Článek

Jednotka intenzivní péče s 22 lůžky v kalifornském Dignity Health je v podstatě přeplněna nemocnými s covidem-19 od konce března. Vzhledem k tomu, že se koronavirem postupně nakazila většina zdravotnického personálu, ostatní musí pracovat bez ohledu na svůj vlastní zdravotní stav a případná rizika.

Lékařka Zafia Anklesariaová tak v sedmém měsíci těhotenství slouží na JIP čtyřikrát v týdnu 12 hodin denně, přičemž další 1–2 dny dává konzultace nemocným s plicními potížemi.

Šíření koronaviru na jižní polokouli zvyšuje hrozbu druhé vlny na podzim

Koronavirus

Přestože Zafia přiznává, že je to pro ni mnohdy velmi těžké zůstat tolik hodin na nohou, svým nadřízeným slíbila, že dokud to jen trochu půjde, zůstane na oddělení pracovat dál.

Jedinou podmínku ale má, aby měla neustále k dispozici dostatek ochranných pomůcek. Je si vědoma všech rizik a přes ujištění ostatních odborníků, že případné onemocnění covid-19 nebude mít vliv na vývoj dítěte, nechce nic podcenit.

„Samozřejmě si velmi dobře uvědomuji, že všechen ten stres mé dítě prožívá se mnou. Proto se snažím si spoustu věcí nepřipouštět. Často i promlouvám ke svému ještě nenarozenému dítěti a slibuji mu, že mě v budoucnu určitě již tolikrát neuslyší mluvit sprostě a naštvaným tónem hlasu. Přes to všechno, co se kolem mě děje, ale zatím vše miminko zvládá dobře, protože kromě bolavých zad mě netrápí žádné jiné potíže,“ uzavírá Zafia.

Reklama

Výběr článků

Načítám