Hlavní obsah

Hormonální léčba po menopauze zlepší milostný život

Novinky, Famous
CHICAGO

Hormonální léčba podávaná ženám po skončení menopauzy nezlepší mentální funkce, ale výrazně podpoří libido a sexuální život ženy. Pro lepší paměť je potřeba začít s hormonální léčbou již na počátku menopauzy.

Článek

Výzkum účinků hormonálních léků u 180 zdravých žen testovala profesorka Pauline Makiová z University of Illinois. Po čtyřměsíčním podávání medikamentů nebo placebo tablet testovali experti u dobrovolnic mentální funkce, ale zjišťovali také, jak se mění jejich náhled na sex a zájem o něj.

Výsledky byly jednoznačné: hormonální léčba, s níž se začne po ukončení menopauzy, již nemá žádný příznivý vliv na paměť a mentální funkce. Ale výrazně zvyšuje chuť na sex a zlepšuje sexuální život ženy.

"Tyto výsledky jsou podobné s předchozími studiemi, které naznačovaly, že hormonální léčba má minimální vliv na paměť ženy, když je podávána až několik let po menopauze," potvrdila Makiová. "Úroveň zájmu o sex se u žen na hormonální léčbě zvýšila o 44 procent. Vzrost také počet myšlenek týkajících se sexu o 32 procent, ve srovnání s kontrolní skupinou," dodala Makiová.

Reklama

Související témata:

Související články

Nesmyslný strach z hormonů

Jakmile dnes v ordinaci zazní slovo hormon, otřásá se spousta žen nechutí a odporem. Očekávají v důsledku hormonální léčby hrůzostrašné následky. Od zvýšeného...

Téměř polovina žen zapomíná na antikoncepci

Až polovina žen si občas zapomene vzít antikoncepční pilulku. Mohou nechtěně otěhotnět, nebo mít kvůli výpadku hormonů zdravotní obtíže, jako je špinění mimo...

Výběr článků

Načítám