Hlavní obsah

Dvojčata narozená o 100 dní dříve oslavila šestnáctiny

Novinky, bok

Předčasný porod může znamenat více či méně závažné komplikace jak pro dítě samotné, tak i pro jeho rodiče. Porod dítěte ve 22. týdnu těhotenství a jeho přežití se pak dá přirovnat téměř k zázraku. A přesně takovým jsou dvojčata Hanna a Rachel Friedenbergerovy, které v únoru oslavily šestnácté narozeniny.

Foto: Profimedia.cz

Díky moderní medicíně v současnosti přežívají i miminka, která by dříve neměla žádnou šanci na život. Ilustrační foto

Článek

Ačkoli se dá život dívek, respektive jejich přežití, přirovnat k zázraku, život jednoduchý rozhodně nemají. Jedna trpí alopecií (onemocnění způsobující vypadávání vlasů a ochlupení), druhá autismem.

Sestry se narodily o 100 dní dříve před plánovaným termínem porodu, měřily pouhých třicet centimetrů a nebyly schopné samostatně dýchat. Lékaři jim dávali šanci na přežití pouhých deset procent.

I přes velmi nepříznivou prognózu se ale stal zmiňovaný zázrak a děvčata v únoru tohoto roku oslavila šestnácté narozeniny, v rámci kterých poděkovala lékařům, kteří s nimi bojovali o jejich životy.

Velké bojovnice 

„Byly to už jejich 16. narozeniny. Je to milník, ve který jsem ani nedoufala, když jsem seděla u jejich postýlek a uvažovala, zda se dožijí těch prvních,” uvedla pro Fox News jejich matka Karri Friedenbergerová.

„Vidět a setkat se se všemi, kdo nám pomohli, i když si je nepamatujeme, je skvělé,” řekla Hanna.

V rámci návštěvy děvčata a jejich rodiče přinesli do nemocnice na oddělení s nedonošenými dětmi také 200 přikrývek, které společně se svými přáteli vyrobili pro rodiče a jejich dříve narozené děti. „Původní záměr byl 100 přikrývek, protože děvčata se narodila o 100 dní dříve,” uvedla jejich matka.

Celá rodina doufá, že jejich návštěva v nemocnici pomůže, a hlavně ukáže i ostatním rodičům, že zázraky se dějí, a že mohou se svými dětmi oslavit spoustu narozenin.

Reklama

Související témata:

Související články

Celebrity, které mají dvojčata

Jedna z nejpopulárnějších zpěvaček současnosti, Beyoncé, originálním postem na sociální síti oznámila, že je se svým manželem, raperem Jay Z, podruhé těhotná....

Výběr článků

Načítám