Hlavní obsah

Diabetici se nově mohou pojistit proti nemocem, které je ohrožují

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V České republice žije necelý milión diabetiků. Jelikož je toto onemocnění závažné, bylo pro cukrovkáře velmi nevýhodné či dokonce nemožné pojistit se pro případ smrti, úrazu nebo vážným onemocněním. Nyní se na trhu objevila novinka, která umožňuje diabetikům pojistit se.

Foto: Profimedia.cz

Injekce inzulínu

Článek

„Podle současných zkušeností diabetiků v ČR je možnost sjednat si životní pojištění velice ztížená, ba nemožná. Pokud uvedete, že jste diabetik, některé pojišťovny vás vůbec nepojistí nebo vám nabídnou velmi předražené pojištění, kde jsou navíc rizika, která jsou ochotna přijmout, velmi omezena. Diabetici přitom vzhledem k zvýšeným zdravotním rizikům pojištění nutně potřebují.“ říká předseda Svazu diabetiků ČR Vladimír Horák.

Podle celosvětových statistik Munich Re Group se doposud mohl diabetik pojistit s výraznou cenovou přirážkou, která se průměrně pohybovala kolem 250 procent.

Nově se lidé s diabetem mohou pojistit u Pojišťovny Aegon pro případ smrti a čtyř závažných onemocnění, kterými jsou nejvíce ohroženi – mrtvice, oslepnutí, selhání ledvin a amputace nohy nad kotníkem.

Pojištění si mohou sjednat diabetici ve věku od 15 do 55 let na dobu nejméně 10 let. Pojišťovna bude zkoumat jejich celkový zdravotní stav, a to v podobném rozsahu jako lékař v diabetologické ordinaci. O pojistitelnosti klienta rozhodne odborný lékař pojišťovny na základě zprávy diabetologa, která bude ve většině případů vyžadována.

Reklama

Související témata:

Související články

Německý diabetik se ztratil v Krušných horách

Horští záchranáři a policisté z Čech a Německa pátrají od pondělního večera v Krušných horách po ztraceném třiapadesátiletém Němci, který se vydal na túru...

Med pomáhá s hojením diabetických boláků

Včelí med je pro diabetiky zakázanou potravinou. Pokud se ovšem podává vně, mohl by se stát jejich pomocníkem a účinným lékem na vředy a boláky vznikající jako...

Převratné změny v léčbě cukrovky

Léčba cukrovky zaznamenala v posledních letech dramatické změny a další revoluce je na spadnutí. Nikdy předtím neměli pacienti tak velké šance zvládat svou...

Výběr článků

Načítám