Hlavní obsah

Destruktivní myšlenky ovlivňující každodenní život

Novinky, ema

Síla pozitivního myšlení doopravdy funguje. A to především v dnešní uspěchané době, kdy s oblibou mnoho věcí odkládáme, přenecháváme na neurčito, nebo nad nimi mávneme rukou. Mnohdy za tímto chováním stojí i strach. Pokud se ale donekonečna budeme vyhýbat věcem, které nám nejsou příjemné, nemůžeme si stoprocentně užít to, na čem doopravdy záleží.

Foto: Profimedia.cz

Udělejte si čas a zavolejte svým známým. Domluvte si kávu. Dobré vztahy s přáteli a potkávání s nimi osvěží šeď běžných dnů a zpestří váš život.

Článek

Odkládání a oddalování je, a to je třeba si přiznat, ta nejhloupější věc, kterou můžeme udělat. Tedy pouze v případech, kdy to není nezbytně nutné. V takovém případě pak není od věci přísloví „Co můžeš udělat teď, neodkládej na zítřek.“

Existuje spousta skvělých míst, příležitostí, kam můžeme jít. Smutné je, že místo toho, abychom své sny a tužby opravdu uskutečnili, spíše si neustále dokola slibujeme jejich dosažení v budoucnu.

Vše co máme, a s čím musíme operovat, je přítomnost. Je proto potřeba, abychom si užívali života a to jeho každý okamžik. Proto je nutné pokusit se co nejvíce vyhýbat negativním myšlenkám, které mají na psychiku člověka destruktivní vliv.

Je to moc drahé

Málokdo může říci, že má tolik peněz, aby si mohl koupit vše, co by chtěl. Ale zcela jistě by jej ani tento fakt nemusel učinit šťastným. Je ale možné, že existuje něco, po čem už dlouhou dobu toužíte.

Přesto ale sami sebe přesvědčujete, že je to moc drahé a peněz není nazbyt. Jenomže peníze budou a my nebudeme. Proto si udělejte tu radost, šetřete klidně i několik měsíců. Hýčkejte se. Udělejte si radost.

Možná si místo vysněné kožené kabelky koupíte koženkovou, u které se vám brzy utrhne ucho, nebo se roztrhne podšívka a za rok si za pár stovek budete muset koupit novou. Kupte si tu svou vysněnou. Není to jen investice do módy, ale i sama do sebe a do svého pocitu. Takové věci s vámi zestárnou. A doopravdy se vyplatí.

To je dobré, to počká

Nepočká. Zeptejte se sami sebe, proč něco odkládáte a jestli to má vůbec nějaký pádný důvod. Jak všichni víme, kde je vůle, tam je i cesta.

A pokud doopravdy chceme něco udělat, uskutečníme to, ať to stojí, co to stojí. Naplánujte si své povinnosti tak, aby přímo závisely na úrovni vašeho závazku. Je třeba přestat hledat výmluvy a začít jednat.

Není to prioritou

Ano, například chození do kina je věc, bez které se dá v pohodě přežít. Ale na druhou stranu, proč ne? Proč nevykročit z příjemné a zažité rutiny? Život nebude trvat věčně, stárnutí a čas jsou dva velmi neúprosné faktory.

Galerie, divadla, výstavy a jiné kulturní zážitky nám umožnují vidět a cítit jiný svět, jiný pohled na život. Kulturou rosteme duševně i intelektuálně. Je to jeden z důležitých aspektů naší osobnosti, píše wmnlife.com.

Nemám na to

Určitě už jste někdy v životě pomysleli na to, že by bylo fajn naučit se hrát na kytaru, zkusit kurz psaní všemi deseti, nebo se naučit španělsky, případně si udělat řidičský průkaz.

Pokud si ale budete říkat, že na to nemáte, nikdy se nikam neposunete. Pokud to opravdu chcete, udělejte to. Zvládli to i jiní. Každý je schopný proměnit podobné sny ve skutečnost.

Ztráta času

Čtení knih, sledování seriálů, pletení nebo jiné domácí aktivity se mohou spoustě vytížených lidí zdát jako příšerná ztráta času. Pravdou ale je, že u takových a jim podobných věcí se člověk nejvíce zrelaxuje a uvolní.

Pasivní hobby dodává duševní i psychickou relaxaci a je nesmírně důležité pro to, aby byl člověk produktivní v pracovním týdnu.

Není to podstatné

Máme mnoho přátel, ale hodně z nich jsme z časových důvodů už dlouho neviděli anebo jim vědomě nevěnujeme dostatek času. Nejdříve zapomínáme volat v čase, kdy jsme to slíbili, odkládáme schůzky.

Osvěžte vztahy s vašimi blízkými, udělejte si čas a zavolejte jim. Přátele má totiž člověk na celý život.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám