Hlavní obsah

Chlapec pomáhal nemocným dětem s rakovinou. Teď s ní sám bojuje

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvanáctiletý Torrin Breneman z amerického Michiganu několik posledních let snášel posměšky a narážky ze stran svých kamarádů. Důvodem byly jeho dlouhé vlasy, které si nechal narůst, aby je mohl později věnovat pacientům bojujícím s rakovinou. Nedlouho poté, co tak učinil, u něj lékaři diagnostikovali nádorové onemocnění - Hodgkinův lymfom.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Torrin, nadšený fanoušek wrestlingu, byl koncem září hospitalizován v nemocnici kvůli nepříjemnému a neustávajícímu kašli. V průběhu testování lékaři u chlapce zjistili Hodgkinův lymfom (nádorové onemocnění lymfatické tkáně) ve čtvrtém stadiu, byl tedy okamžitě převezen na jednotku intenzivní péče, kde lékaři začali s chemoterapií, uvedl server Fox News.

„Když ho přivezli z operačního sálu, nikoho nepoznával,” uvedl chlapcův otec Jason Breneman pro stanici Fox 2 Detroit. „Jen chtěl vědět, jestli stihne plánovaný zápas.”

Jak uvedla chlapcova rodina, rakovina se u něj rozšířila hned na několika místech v těle. I přesto lékaři uvedli, že má 80-85procentní šanci na zotavení.

Další nepříjemnou zprávou vedle diagnózy syna bylo pro rodinu zjištění, že se jim někdo vloupal do domu, a ukradl všechny dárky určené pro Torrina, zatímco byl v nemocnici.

Všichni ale věří, že všechno zlé překonají, a že se chlapec co nejdříve uzdraví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám