Hlavní obsah

Chcete zhubnout? Cvičte s kamarádkou

Novinky, Bohumila Kunertová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejedna žena chce nějakým způsobem vylepšit svou postavu. Když už se rozhodnete, že se sebou něco uděláte, začnete pravidelně cvičit nebo držet dietu. Jak dlouho to ale sama vydržíte? Někdo týden, někdo měsíc či déle. Pokud si ale k sobě přiberete kamarádku, která bude hubnout s vámi, půjdeme vám to mnohem lépe a projeví se i lepší výsledky.

Foto: Profimedia.cz

Nejen že se při cvičení s kamarádkou dobře pobavíte, vaše cvičení prý bude mnohem víc efektivní.

Článek

Cvičení nebo hubnutí s kamarádkou má podle vědců mnohem pozitivnější výsledky, než když hubnete sama. Když se vám nechce jít běhat, kamarádka vás donutí. Když máte pocit, že dieta nepomáhá tak, jak by měla, kamarádka vás povzbudí a rozveselí.

Studie, z které vědci čerpali, zahrnovala výsledky u 3000 žen. Průměrná žena prý dokáže zhubnout pět kilo, když cvičí spolu s kamarádkou. Na druhé straně pětině žen, které se snažily cvičit samy, se nepovedlo shodit vůbec nic, uvedl deník Daily Mail.

Sedm z deseti žen uvedlo, že cvičení je pro ně mnohem jednodušší, když cvičí s přáteli. Jsou také ochotny ze sebe dostat mnohem vyšší výkony, než kdyby cvičily o samotě.

Cvičení upevňuje přátelství

Cvičení v kolektivu má také tu výhodu, že upevňuje přátelství a vztahy. Siana Lewisová, ředitelka pojišťovací společnosti, uvedla: "Pokud chcete hubnout sama, je mnohem těžší odhodlat se k pravidelnému cvičení. Nikdy nemáte čas nebo náladu. Je také pohodlnější zůstat doma a nic nedělat, když vás nikdo nenutí. Pokud vás k tomu ale přemluví kamarádka, ve většině případů půjdete, abyste nevypadala jako lenoch."

Foto: Profimedia.cz

Kolektivní cvičení není ale jen pro dospělé ženy. I mladé dívky a slečny si ho jistě oblíbí. Nejen že při něm za celou dobu proberou veškeré důležité věci, navíc si prý pro první společnou hodinu cvičení mnohé z nich pořídí i nový cvičební outfit, což jistě potěší mnohé oděvní firmy.

"Ženy by nebyly těmi správnými ženami, pokud by před návštěvou sportovního centra neinvestovaly finanční prostředky, aby i tady vypadaly co nejlépe. To samé platí i u mladých dívek. Ty žijí tím, že musí celý den vypadat co nejlépe. Je přitom jedno, jestli jsou zrovna v tělocvičně, v restauraci, v kině nebo na procházce. Razí totiž heslo, že nikdy nevíte, koho můžete potkat," tvrdí Lewisová

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám