Hlavní obsah

Britové propadli zaručeně svaté kosmetice mnichů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po čertech dobrou kosmetiku vyrábějí paradoxně ruce mnichů z opatství sv. Augustýna v britském Kentu. Jejich balzám na rty z včelího vosku je prý tak účinný a zároveň chutný, že vyvolává u uživatelů závislost.

Foto: Profimedia.cz

Balzám britského opatství je prý božský.

Článek

K výrobě kosmetiky přivedl své spolubratry z opatství jeden z mnichů, který měl už dříve podnikatelské sklony. Věnoval se obchodu s voskovými svíčkami.

"Pak mi přítel řekl o balzámu na rty. O tom jsem ale nikdy neslyšel, tak jsem začal vyhledávat receptury," vzpomíná na své začátky Anselm Carpenter. Mnoho lidí si prý podle něj myslí, že jen vyndal ze svých původních svíček knot a začal je vydávat za balzám, není to však pravda. Anselm vyvinul svou vlastní recepturu a jeho balzám je k dostání v několika svěžích příchutích, například pomeranče, citrónu, máty nebo anýzu.

Když lidé balzám jednou vyzkoušejí, většinou si ho prý objednají znovu. "Vytvoří si na něm skoro závislost, takže bych na něj měl dát asi varování," směje se Carpenter, který se chystá rozšířit svou nabídku o zaručeně svatý krém na ruce.

Reklama

Výběr článků

Načítám