Hlavní obsah

Fast foody uzpůsobují jídla zdravé výživě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na přání zákazníků se většina řetězců rychlého občerstvení zaměřila i na zdravou stravu. Tučné kousky mletého masa v houskách z bílé mouky pomalu a jistě nahrazují zeleninové saláty s libovým masem v obilné placce.

Článek

Novým trendem je, že tyto řetězce oslovují odborníky na zdravou výživu a konzultují s nimi nabídku svých jídel. Zajímají je stravovací návyky české populace a přizpůsobují se jí.

Nicméně stále velká část populace navštěvuje tyto podniky právě kvůli tradičním pochoutkám, které však nemají se zdravou výživou nic společného.

Podle Tamary Starnovské  z Fóra zdravé výživy by člověk, který si dal ve fast foodu tučný pokrm,  pak už celý den měl jíst jen zeleninu a ovoce, které doplní jogurtem či kouskem libového drůbežího masa.

"Přestože ve fast foodech jsou u jídel uváděny energetické hodnoty, neměli byste zapomínat, že to platí pro stogramové porce. Běžné porce jsou větší - a tedy i energeticky bohatší. Nabídkou výhodných porcí jsou lidé jakoby nuceni jíst více - když si připlatí deset procent, dostanou o polovinu větší porci", doplňuje Starnovská.

Reklama

Související témata:

Související články

Proč je strava z fast-foodů tak oblíbená?

Vědci z Nottinghamské univerzity provádějí výzkum, který má za cíl zjistit důvod skutečnosti, že tak obrovské množství lidí shledává jídlo bohaté na tuky...

Výběr článků

Načítám