Hlavní obsah

Sedmapadesát let je nejšťastnější věk

Novinky, Famous

Sedmapadesát let je podle průzkumu nejšťastnější věk. Lidi v tomto věku totiž netrápí obavy z nedostatku financí a mají radost z rodiny. Dokázal to průzkum provedený mezi tisícovkou mužů a žen z celé Evropy. Naprostá většina z nich je spokojená.

Článek

Účastníci průzkumu měli hodnotit míru štěstí a spokojenosti se svým životem, zahrnující například vztah k přátelům, rodinu a práci. Lidé na konci padesátky se přitom hodnotili nejvyšším číslem, nejčastěji proto, že mají usazenou rodinu a pravidelný příjem. Štěstí přitom vrcholí v sedmapadesáti, kde se za spokojené označilo šestasedmdesát procent lidí.

Ve věkové skupině od pětadvaceti do třiceti let jsou lidé nejspokojenější se svými přáteli a sexuálním životem. Za šťastné se označilo osmdesát procent lidí, informuje o tom britský deník The Sun.

"Je to překvapivé zjištění, protože si obvykle myslíme, že mládí je nejlepší," uvedl zástupce cestovní kanceláře WA Shearings, která průzkum zorganizovala.

Průzkum tak přinesl dobrou zprávu pro herečku Meryl Streepovou, prince Charlese nebo zpěváka Bruce Springsteena, jimž je sedmapadesát.

Reklama

Související témata:

Související články

Aby nám stáří nepřineslo slepotu

S tím, že nás ve stáří mohou postihnout nejrůznější neduhy, se nakonec jistě smíříme, ale s možností, že by to byla ztráta zraku, nikdy nepočítáme. Věkem...

Výběr článků

Načítám