Hlavní obsah

"Čuroměrky" odhalí u můžu míru hydratace

Novinky, Famous

Muži v Británii mají nyní možnost pravidelně zjišťovat míru hydratace. Tamní vodárenská společnost Yorkshire Water totiž v rámci snahy motivovat muže k vyšší konzumaci vody během horkých dnů začala rozdávat takzvané "čuroměrky". Pokud přes den málo pijete, měrka vás na to upozorní.

Článek

"Je naprosto lehké si test udělat. Stačí namočit tester do moči a podle barvy poznáte, do jaké míry je vaše tělo hydratováno. Na škále zjistíte, zda byste měli pít více, či je váš pitný režim v pořádku. Je to skvělý rádce především v parných letních dnech, kdy lékaři doporučují dbát na zvýšený pitný režim," uvedli zástupci Yorkshire Water.

Společnost se snaží mužům přístup k informacím o míře hydratace jejich těla co nejvíce usnadnit, a tak instalovala "čuroměrky" i do pisoárů v mnoha firmách a na veřejných místech jako jsou restaurace či nádraží. "Věříme, že pánové v rámci týdne mužského zdraví udělají něco pro sebe a naučí se zdravě pít. Dostatečná hydratace je pro tělo velice důležitá," dodal mluvčí vodárenské společnosti.

Reklama

Související témata:

Související články

Češi už nepijí tolik jako dřív

Podle předběžných statistických výsledků za loňský rok Češi pijí míň. Poprvé od roku 1989 se Češi umírnili v pití alkoholu v roce 2004, kdy vypili v přepočtu...

Pivo je zdravé, tvrdí vědci EU

Pivo prospívá lidskému zdraví, samozřejmě je-li upíjeno umírněně a s požitkem, hlásají učenci ze všech koutů Evropské unie. Sdružení Evropští výrobci piva...

Výběr článků

Načítám