Hlavní obsah

Nevíte kam o víkendu? Podpořte dobrou věc.

Již šestý ročník Avon Pochodu proti rakovině prsu odstartuje 10. června 2006 v 11:55 hodin v Praze na Letné u kyvadla. V cíli, kterým je letos areál Go Žluté lázně, vystoupí v rámci doprovodného programu Lucie Bílá, Monika Absolonová a další známé osobnosti. Smyslem akce je upozornit na nebezpečí zákeřného onemocnění a vyzvat ženy k preventivnímu chování.

Článek

Již od 10:00 hodin na Letné odstartuje kulturní program, vystoupí zde například Ondřej Brzobohatý a Bůh ví, Samba Band nebo Martin Pošta. Účastníci Avon Pochodu si na startu mohou zakoupit symboly boje proti rakovině prsu: růžové tričko a růžovou čepici se symbolem hodin. Současně se zakoupením symbolu dostanou přidělené číslo, s nímž se mohou v cíli pochodu zúčastnit slosování o hodnotné ceny.

Motto letošního Avon Pochodu zní "Pojďte s námi proti času". "Smyslem je získat čas na prevenci rakoviny prsu a přesvědčit co nejvíce žen, aby se objednaly na vyšetření. Téma pochodu tak navazuje na mediální kampaň ´Každých pět hodin...´, která také upozorňovala na to, že čas hraje při prevenci klíčovou úlohu", říká o letošním ročníku Michaela Beránková, marketingová ředitelka společnosti Avon Cosmetics ČR.

Účastníci pochodu opět přispějí  zakoupením růžového trička nebo kšiltovky v hodnotě 300 Kč na konto Avon proti rakovině prsu. Z tohoto zdroje jsou financovány vybrané projekty z oblasti boje proti rakovině prsu.

Průvod lidí se vydá na pochod za pět minut dvanáct od metronomu na Letné, který symbolicky odměřuje čas. Metronom je u příležitosti Avon Pochodu "oblečený" do růžové barvy.

Trasa dále vede z Letné na Staroměstské náměstí a pokračuje ulicí Národní na Masarykovo nábřeží, a dále po Rašínově nábřeží až do cíle, kterým je letos areál Go Žluté lázně na břehu Vltavy. Po dvouhodinovém pochodu Prahou čeká v cíli na účastníky akce zábavné odpoledne za účasti českých celebrit, kterým bude provázet Monika Valentová a Tomáš Krejčíř. Ze známých umělců zde vystoupí Lucie Bílá, Monika Absolonová, David Kraus nebo Pavel Šporcl.

Vyvrcholením pochodu bude symbolické předání 5 500 000 Kč z konta Avon proti rakovině prsu.

Prostředky na preventivní projekty tak získají například Mamma Help, sdružení pacientek s nádorovým onemocněním prsu na provoz Avon Linky proti rakovině prsu, Aliance českých organizací a žen s rakovinou prsu na projekt Ženy ženám, nebo Asociace mamodiagnostiků ČR na odborné programy screeningu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám