Hlavní obsah

Na odstranění únavy existují jednoduché triky

Právo, jat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Den se už citelně krátí a mnohým z nás dělá adaptace na tuto změnu nemalé problémy. Často pociťujeme po návratu ze zaměstnání únavu a nechuť k jakékoli další činnosti, mnohdy nás neláká ani zábava. Podlehnout tomuto stavu se nevyplácí, je třeba se jej naučit překonávat. Energie se ovšem nevrátí sama od sebe, musíme pro to něco také udělat.

Článek

Krátkodobý oživovací program je velmi jednoduchý. Jeho první krok spočívá v důkladném vyčištění zubů a vypláchnutí ústní dutiny, nejlépe pomocí pasty a vody s příchutí máty. Poté nám prospěje střídavé osprchování nohou horkou a studenou vodou. Marné není ani použití masážní vaničky na nohy.

Další povzbuzení přinesou esenciální oleje. Trošku mátového nebo levandulového rozetřeme do dlaní, zavřeme oči a necháme působit jejich vůní.

Místo povzbuzující kávy je lepší vypít sklenici ovocné šťávy nebo černého čaje s citrónem. Osvědčuje se i několik doušků vína. Pár kapek citrusové toaletní vody nanesené na vnitřní zápěstí a do loketních jamek proces odstranění únavy završí. Postačí rovněž potření citrónovou šťávou.

Pokud máme času trošku více, pomáhá krátký odpočinek. Lehneme si, dáme nohy výš než hlavu a pak už se jen plně soustředíme na hluboké a rytmické dýchání. Ještě lepší by samozřejmě byla svižná procházka.

Ze všeho nejtěžší bude se k relaxaci donutit. Kdo si na ni ale zvykne a zařadí ji do svého každodenního programu, zaznamená vyšší výkonnost a také menší problémy se spánkem.

Reklama

Související témata:

Související články

Únavě je možné předejít

Pod pojmem únava si každý představí něco jiného. Někdo ji vidí jenom jako pokles výkonnosti, jiný si představí tu, která přichází s koncem zimy. Zvýšená únava...

Výběr článků

Načítám