Hlavní obsah

Nejstarší muž světa oslavil své 114. narozeniny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PUERTO RICO

Několikadenní veselou zábavou v kruhu nejbližších a přátel oslavil své 114. narozeniny nejstarší muž světa Portoričan Emiliano Mercado Del Toro, který se narodil v Cabo Rojo 21. srpna 1891. Podle agentury EFE blahopřání k jubileu poslal i americký prezident George Bush.

Článek

"Cítím se velmi dobře, a doufám, že to tak ještě nějakou chvilku vydrží," prohlásil oslavenec sedící ve vozíku. Optimizmus si zachovává navzdory tomu, že již tři roky prakticky vůbec nevidí. Při oslavách si stařík s chutí zazpíval své oblíbené písničky.

Emiliano Mercado Del Toro je podle Guinnessovy knihy rekordů v současnosti nejstarším žijícím mužem na světě.

"Za svůj vysoký věk vděčím tomu, že jsem vždy hodně tančil a stravoval se zdravě," tvrdí muž. Jeho oblíbeným jídlem je prý místní specialita "funché", což je mořská ryba podávané s přílohou z kukuřičné mouky.

Nejstarší žijící ženou planety je podle Guinnessovy knihy Hendrikje Van Andel-Schipperová, která spatřila světlo světa v Nizozemsku 29. června 1890.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám