Hlavní obsah

Herečka Věra Galatíková se léčí po operaci plic

Právo, rh

V motolské nemocnici v Praze se herečka Věra Galatíková léčí po operaci nádoru plic, které se podrobila začátkem týdne. Podle sdělení tiskové mluvčí pražského Národního divadla Kateřiny Ondrouškové je její stav natolik závažný, že se na jevišti v nejbližší době neobjeví.

Článek

Galatíkovou pronásledovaly zdravotní problémy již delší dobu. Před třemi lety jí lékaři poprvé diagnostikovali plicní nádor, tehdy i nyní se ocitla v péči profesora Pavla Pafka, který operoval i exprezidenta Václava Havla. Loni na podzim podstoupila Galatíková náročnou výměnu kolenního kloubu a začátkem letošního roku byla léčena na kardiologickém oddělení pražské nemocnice Na Homolce pro extrémně vysoký krevní tlak.

Galatíková je členkou naší první scény, kde donedávna hrála v řadě inscenací - vynikající výkon podala mj. jako Linda v Millerově Smrti obchodního cestujícího, Delfská věštkyně v Orestei a především jako Mommo v monodramatu Bailegangaire. Před svým onemocněním hrála v inscenacích Prvotřídní ženy a Havlově Pokoušení.

Galatíková je rovněž skvělou dabérkou, popularitu získala především dabingem Annie Girardotové, s níž ji spojuje i stejný osud - také Girardotová se musela potýkat s rakovinovým onemocněním. Na rozdíl od Girardotové však Galatíková přestala již před třemi lety kouřit a intenzívně se angažovala v kampani proti šíření reklamy na tabákové výrobky.

Se závažným plicním onemocněním se během prázdnin vypořádával i další člen činohry pražského Národního divadla, herec Boris Rösner. Podle informací činohry ND se jeho stav již zlepšil natolik, že uvažuje o brzkém návratu na jeviště.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám