Hlavní obsah

Indonéští lékaři oddělili siamská dvojčata

Novinky, News Xinhuanet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JAKARTA

Lékařském týmu v Indonésii se v úterý podařil náročný zákrok, při němž byla chirurgicky oddělena siamská dvojčata. Dívky Mariana a Mariani byly spojeny v oblasti hrudníku a břicha, informovaly tamní sdělovací prostředky.

Článek

Jedenáctiměsíční holčičky se operaci podrobily v nemocnici Adam Malik ve městě Medan. Zákrok trval hodinu a pětatřicet minut, očekávalo se přitom, že zabere šest hodin. Náklady na operaci se odhadují v přepočtu asi na 1,14 miliónu korun.

Jejich zdravotní stav je nyní stabilizovaný, ujistil ředitel nemocnice Armand P. Daulay. Lékaři nyní čekají, jak se jejich stav bude vyvíjet. Daulay dává dvojčatům velkou šanci na úplné uzdravení a zotavení.

Podle mluvčího nemocnice Herryho Sudjatmikoa se nyní lékaři rozdělili do dvou týmů, aby se mohli věnovat každému z dětí zvlášť. Dvojčata se narodila loni v srpnu v provincii Aceh.

Letos v červnu se indonéští lékaři v Jakartě pokusili oddělit jiná siamská dvojčata. Obě děvčátka však několik dnů po zákroku zemřela. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám