Hlavní obsah

Lékaři drží Američanku na přístrojích, aby donosila dítě

WASHINGTON

Američtí lékaři pomocí přístrojů uměle udržují při životě šestadvacetiletou Susan Torresovou, aby mohla donosit plod a přivést na svět dítě. Těhotná žena počátkem letošního května upadla do kómatu. Odborníci se snaží vyhovět přání jejího manžela Jasona. Ve čtvrtek o tom informovaly americké sdělovací prostředky.

Článek

Torresová se v minulosti léčila kvůli rakovině, ta se však rozšířila až do mozku. 7. května pacientka utrpěla mozkovou mrtvice, která ukončila mozkovou činnost. Od té doby je na přístrojích. Lékaři věří, že by se dítě skutečně mohlo narodit, pokud Susan přežije následující měsíc a pokud rakovina nenapadne dělohu.

"Nemohu ji vidět na těch zatracených přístrojích, ale Susan by si dítě přála," vysvětlil svou volbu pro list USA Today její manžel Jason Torres, který je přesvědčen, že plod se vyvíjí. Lékaři, kteří odmítli vyjádřit se přímo, jej však upozornili, že nemají s podobným případem zkušenosti. Narodí-li se dítě, odborníci nemohou vyloučit postižení mozku či jiné následky.

Torresová je nyní v pátém měsíci těhotenství. Pracovala jako vědkyně v oblasti zdravotnictví. Jason své zaměstnání opustil, aby mohl být neustále po boku své manželky. Manželé již mají dvouletého synka Petera, jehož v současnosti hlídají prarodiče.

Reklama

Výběr článků

Načítám