Hlavní obsah

Pár týdnů po porodu jí zjistili rakovinu, o dva roky později zemřela

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Irka Laura Caffertyová se jako každá jiná po porodu těšila z narození dcery Mayy. Její radost ale netrvala dlouho. Jen pár týdnů po porodu jí byla diagnostikována vzácná forma rakoviny. Boj s touto nemocí po dvou letech prohrála.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Mladé ženě byl diagnostikován tzv. leiomyosarkom – zhoubný nádor vycházející z buněk hladkého svalstva. Vzhledem k nadměrné velikosti nádoru nebyla v té době v zemi podle britské Národní zdravotní služby dostupná žádná odpovídající léčba.

Žena se ale nechtěla vzdát, proto zorganizovala kampaň na získání peněz pro možnou léčbu v zahraničí. Díky vybraným penězům tak podle Fox News navštívila s manželem i novorozenou dcerou specializované centrum v Mexiku.

O své nemoci a léčbě pravidelně informovala veřejnost i na sociálních sítích. Naposledy veřejně vystoupila počátkem února při příležitosti Světového dne proti rakovině. Tehdy se svěřila: „Hlavní důvod, proč bojuji, je moje dcera. Jsou jí dva roky a potřebuje svou matku. Jsme malá šťastná rodina a potřebujeme, aby to tak zůstalo.”

Bohužel v březnu se na sociálních sítích objevila zpráva, že Laura v pouhých 36 letech svůj dlouholetý boj s rakovinou prohrála.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám