Hlavní obsah

Jak dosáhnout plochého břicha bez cvičení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krásné ploché bříško je snem mnohých žen i mužů, kteří hodiny týdně tráví v posilovnách či při jiných sportovních aktivitách. Podle italských odborníků ale existují i řešení, kdy se obejdete bez intenzivního cvičení. Podívejte se s námi, co doporučují.

Foto: Profimedia.cz

Plochého bříška lze dosáhnout i bez cvičení.

Článek

1.Solte co nejméně

Světová zdravotnická organizace (WHO) doporučuje nepřekračovat denní dávku pět gramů. Jestliže konzumujeme soli více, zadržuje sůl vodu a budeme nafouklejší. Nejlepší způsob, jak se zbavit zvyku přisolovat pokrmy, je odstranit ze stolu slánku.

2. Nežvýkejte žvýkačky

Někteří lidé žvýkají ze stresu a proto, aby neměli tolik chuť k jídlu, ale tato taktika může mít nepříjemný vedlejší účinek: nafukuje břicho. Všichni polykáme vzduch, když žvýkáme, ale množství spolknutého vzduchu je rozhodně vyšší u toho, kdo má rád žvýkačky. Žvýkačky bez cukru obsahují mimo jiné sorbitol, který přispívá k fermentaci ve střevech.

3. Nejezte s otevřenými ústy

Jíst s otevřenými ústy nesvědčí o dobrém vychování, ale zároveň přitom spolykáme stejně tolik vzduchu jako jídla a břicho se nafoukne, cituje deník Corriere della Sera.

4. Nechte si zkontrolovat hormony

Vedlejším účinkem hormonální dysfunkce může být i nafouknuté břicho, které je kromě jiného jedním z největších problémů, na něž si stěžují ženy v období menopauzy.

Samozřejmě na tom nemohou být stejně jako ve dvaceti letech, ale lze si nechat zkontrolovat, zda mají hladinu hormonů odpovídající věku. Správná strava a cvičení jsou nejlepší metodou, jak si zajistit optimální rovnováhu hormonů.

5. Pozor na chronickou zácpu

Také chronická zácpa způsobuje nafouknutí břicha. Vyhnout se tomu můžeme stravou bohatou na vlákninu.

6. Pozor na brukvovitou zeleninu

Brukvovité rostliny (zelí, kapusta, květák, ředkev, růžičková kapusta, brokolice, pekingské zelí, křen, řepa) patří k nejzdravější zelenině, ale bohužel nafukují břicho. Způsobují střevní plynatost, proto je lépe se jim vyhnout.

7. Dostatečný spánek

Zaměřte se na spánek, neboť nedostatek spánku vede k tloustnutí a je pravděpodobné, že přebytečný tuk skončí přímo v břiše.

8. Nekupujte hotová jídla

Hotová jídla obvykle obsahují hodně soli. Dávejte přednost čerstvým potravinám.

9. Myslete na to, co pijete

Dávejte si pozor na mléko a sycené nápoje. Sklenka mléka před spaním není dobrý nápad, protože mnozí lidé mají problémy s jeho strávením. Pijte především vodu.

10. Dopřejte si ovoce

Ovoce jako třešně, jablka a pomeranče jsou bohaté na quercetin, který pomáhá snižovat zánět v břiše.

11. Okořeňte si život

Fenykl, máta peprná či zázvor mají uklidňující vliv na břicho, protože urychlují trávení. A rychlejší trávení znamená ploché břicho. Máta snižuje množství vzduchu v žaludku, zázvor pomáhá při nevolnosti a zánětu a fenykl je diuretický a pomáhá v tom, abychom nezadržovali vodu.

12. Omezte pití piva

Často slýcháme o pivním břichu. Přestože je to kontroverzní a nejsou spolehlivé důkazy, že pivo nafukuje břicho, není pochyb o tom, že je tento nápoj nabitý kaloriemi. Navíc alkohol může vést k většímu množení žaludečních bakterií, které vyrábějí plyn.

13. Okamžitý efekt

Chcete-li mít ploché břicho okamžitě, postavte se zpříma! Napřímení páteře prodlužuje celé tělo a vypadáme také vyšší.

Reklama

Související témata:

Související články

Mnozí lidé nejsou tlustí, ale nafouklí

Snažíte se jíst zdravě, hýbat se, ale stále se nemůžete zbavit velkého nafouklého bříška? Pak vězte, že za vaším problémem nestojí přemíra tuku, ale špatné...

Jak využít spánek k hubnutí

Ačkoli je spánek možná to poslední, co vás napadne, když se řekne hubnutí, vědci dokázali, že je při cestě za dokonalou postavou stejně důležitý jako například...

Výběr článků

Načítám