Hlavní obsah

Kvůli rozsáhlému znaménku radil spolužák dívce spáchat sebevraždu

Novinky, lin

Čtyřiadvacetiletá Lorena Bolanosová z Mexika trpěla většinu života komplexem ze svých mateřských znamének, ze kterých jedno dokonce pokrývá téměř celou jednu polovinu jejího těla. Chození do školy pro ni znamenalo trpět šikanu a neustálé urážky. Dokonce musela čelit zprávám, ve kterých jí spolužák vzkázal, aby se raději šla zabít.

Foto: Profimedia.cz

Lorena Bolanosová

Článek

Lorena Bolanosová má již od narození více než tucet nadměrně zvětšených mateřských znamének, včetně jednoho obrovského, známého též jako vrozený melanocytární névus, které pokrývá většinu jejího trupu.

Své odlišnosti si všímala už v dětství, ale maminka jí tvrdila, že je zdravá dívka, ať nic ostatního neřeší. To šlo ale těžko. Na základní škole si naštěstí našla přátele, kteří jí byli oporou, ale s přechodem na střední přišla šikana a neustálé posměšky.

„Přezdívali mi dalmatine a neustále se mi smáli. Cítila jsem se na dně a často jsem se vracela domů s pláčem, což špatně nesla i má matka,“ říká Lorena Bolanosová.

Foto: Profimedia.cz

Lorena Bolanosová

Jednou jí dokonce spolužák napsal zprávu, že by měla raději spáchat sebevraždu. „Když jsem tu zprávu ukázala kamarádce, tak se zděsila a napsala mu, jak si vůbec může dovolit říkat takové věci,“ dodává Lorena.

Neustálá negativita dovedla Lorenu během prvního ročníku univerzity do hluboké deprese. Navzdory počasí chodila jen v tričkách s dlouhým rukávem a v džínách, protože se styděla za to, jak vypadá.

Zlom nastal až v době, kdy Lorena na internetu viděla fotku své oblíbené make-up artistky, pod kterou jí její fanoušek napsal komentář, že piha, kterou má na obličeji, je doslova nechutná.

Foto: Profimedia.cz

Lorena Bolanosová

„Okamžitě mi blesklo hlavou, jak je možné, že se i tak krásná žena musí denně potýkat s kritikou, a to jen proto, že své fotky sdílí na internetu. Rozhodla jsem se proto vyjít se svou vlastní kůží na trh a umístila jsem svou fotografii ve spodním prádle na sociální sítě.

Okamžitě se stala populární a sdílená, díky tomu mě oslovili i z kampaně, která pozitivně poukazuje na tělesné odlišnosti u žen. Nejvíc mě ale těší zprávy od maminek, které mi píšou, že jejich děti s podobnými problémy našly díky mně své ztracené sebevědomí a odvahu,” říká Lorena pro Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Lorena Bolanosová

Reklama

Výběr článků

Načítám