Hlavní obsah

Jednoduché cviky, které pomohou od bolestí zad

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až 80 % populace sem tam trápí bolesti zad a kloubů. Může za to především sedavý způsob života, nedostatek pohybu, ale také nesprávné držení těla vestoje i vsedě.

Jednoduché cviky, které pomohou s prevencí i bolestí zadVideo: Novinky

 
Článek

Pokud se tedy chcete zbavit problémů jednou provždy, je zapotřebí začít právě od základních pozic, jako je správný aktivní stoj nebo sezení. Přestože se mnohým lidem zdá, že na tom není nic složitého, opak je ve většině případů pravdou. Aktivní stoj i sed mohou být zprvu velmi namáhavé a je zapotřebí čas, aby tělo správné pozice začalo vnímat jako něco zcela přirozeného.

Následky špatného stoje mohou být nejen bolesti v oblasti zad a beder, ale i bolesti kotníků, kolen nebo kyčlí či skolióza. U špatného sedu se pak jedná o bolesti hrudní či bederní páteře, vyhřezlou ploténku, bolesti hlavy, ale i záněty průdušek a různé zažívací problémy.

Další neméně důležitou pozicí je správné ohýbání se a sbírání předmětů. Většina lidí to dělá špatně a svým zádům velmi ubližuje.

Trenér fitness a atletiky Tomáš Vodička z Pohybové akademie vám ve videu ukáže, jak na všechny tyto pozice. Navíc vám předvede i cviky, které uleví od samotné bolesti zad.

Reklama

Související témata:

Související články

Vysoce efektivní cviky pro sexy ploché břicho

K dokonalé postavě patří nejen pevná ňadra a zadek, ale i ploché bříško. Zhubnout v pase však není totéž, co zpevnění a vyrýsování břišních svalů. To vyžaduje...

Výběr článků

Načítám