Hlavní obsah

Díky pravidelným procházkám žena shodila přes 40 kilogramů

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Natalie Galyonová z amerického města Boulder to jako třicátnice neměla jednoduché. Ztratila rodiče a v práci trávila 15 hodin denně. Jako mnoho dalších i ona řešila stres a smutek jídlem, a tak se její váha rychle přehoupla přes 100 kilo. Když se začaly objevovat zdravotní potíže, rozhodla se změnit svůj životní styl a začala chodit na procházky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dnes dvaačtyřicetileté Natalii, když jí bylo 37 let, lékaři zjistili velmi vysoký cholesterol, váhově se v tu dobu mladá žena zastavila na hodnotě 106 kilogramů.

Lékař chtěl ženě kvůli narůstajícím potížím nasadit léky, ta je ale odmítla. „Nejdříve jsem chtěla sama zkusit udělat něco se svým životním stylem,“ uvedla pro server Womansday.

Během tří let shodila 46 kilogramů

Díky změnám, které si mladá žena sama nastavila, dokázala během tří let shodit téměř 46 kilogramů. Kromě pohybu se zaměřila samozřejmě i na jídelníček a psychické rozpoložení. A kila šla dolů i bez lékařů a léků.

„Chůze mi přišla jako nejjednodušší volba. A tak jsem začala chodit poblíž domova, ze začátku jen 10 minut denně podél řeky. Postupně jsem dobu zvyšovala na dvě hodiny denně, o víkendech jsem přidala výlety do kopcovitého terénu,“ popsala svou návykovou proměnu Natalie.

Co se týče jídelníčku, zmenšila velikost porcí, přidala zeleninu a zaměřila se na zdravější recepty. A najednou zjistila, že se dokáže více zasytit i menším množstvím jídla. „Mám ráda palačinky, teď je ale dělám z ovesných vloček, přidám borůvky, vaječné bílky a kokosový olej,“ popsala jeden z oblíbených receptů.

„Nejlepší je, že můj cholesterol i krevní tlak jsou znovu v pořádku – a bez léků. Je skvělé, jak moc jsem se změnila nejen fyzicky, ale i psychicky. Vzpomínám si, jak bylo těžké jít na výlet, když jsem byla silnější. Bolela mě kolena, sotva jsem mohla dýchat. Tenkrát jsem měla hodně omezené myšlení ohledně svého života. Teď se naopak cítím mnohem schopnější a jistější,“ uzavřela Natalie.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám