Hlavní obsah

Změnila jídelníček založený na sladkostech a shodila přes 40 kilogramů

Novinky, bok

Sladkosti jsou pro mnohé lidi natolik lákavým pokušením, že mu jen málokdy dokážou odolat. Výsledkem pak bývá nelichotivá váha a často až obezita. Příkladem může být Charlotte Bourtonová, které sladkosti doslova ovládaly život. S váhou přes sto kilo začala mít problémy, a tak se rozhodla se svým zlozvykem něco dělat.

Foto: Profimedia.cz

Usměvavá Charlotte Bourtonová dokázala se svým sladkým zlozvykem skoncovat. Za rok shodila přes čtyřicet kilogramů.

Článek

Třiadvacetiletá pracovnice ambulance si ve svém věku vypěstovala velmi nepříjemný zlozvyk. Během záchvatů hladu byla schopna zkonzumovat neuvěřitelné množství sladkostí.

Nadměrná kila na sebe nedala dlouho čekat a brzy mladá žena se svou váhou překročila hranici sto kilogramů. Ve chvíli, kdy se její váha blížila hodnotě 110 kilogramů, rozhodla se se svým zlozvykem a narůstajícími kily něco dělat.

Foto: Profimedia.cz

Charlotte v době, kdy jí život ovládaly sladkosti.

„Chuť na sladké mě provázela tak dlouho, jak si jen pamatuji. Vždycky jsem měla něco s čokoládou po ruce. A když bylo nejhůř, rychle jsem si šla něco dalšího smlsnout. Ve 14 letech se mi zpomalil metabolismus, ale chuť na sladké mi zůstala. Všechny ty kalorie jsem si začala hromadit v těle a samozřejmě jsem začala přibírat na váze,” uvedla mladá žena v rozhovoru.

Změnu spustila fotka z večírku

Zlom v Charlottině životě přišel v prosinci 2013, kdy byla po jednom z večírků označena na jedné z fotografií na sociální síti.

„Tehdy jsem na sobě měla kvůli příteli zlaté šaty. Druhý den mě někdo označil na fotce. Když jsem se viděla, vypadala jsem jako anděl. Ale s tukem místo křídel. Byla jsem hodně zděšená,” vysvětlila Charlotte svou reakci.

A začala s vyřazením sladkých snídaní, ve kterých mnohdy nechyběly sendviče s oblíbeným čokoládovým krémem. Každý den si dopřávala pravidelně tři čokolády nebo alespoň čokoládové tyčinky, které z jejího jídelníčku také postupně zmizely. Podle toho, co jí lékaři vypočítali, jen díky sladkostem dodávala tělu týdně o neuvěřitelných 5600 kalorií víc, než bylo potřeba, uvedl Dailymail.

Nezdravé potraviny nahradily jogurty, ovoce, zelenina, saláty k obědu. Za rok díky změně jídelníčku shodila 41 kilogramů a aktuálně váží 63 kilogramů.

„Zpočátku jsem si nebyla jistá, že mi zdravé potraviny dodají takové uspokojení, jako tomu bylo s čokoládou a sladkostmi. Svého plánu hubnout jsem se ale pevně držela a po dlouhé době jsem konečně začínala mít pocit, že už nejsem tak nemotorná a pomalá. Měla jsem najednou spoustu energie,” popsala svou životní změnu.

„Když zpětně přemýšlím, kolik sladkého jsem dokázala sníst, je mi z toho až zle. Netuším, jak jsem mohla jen tak jíst jednu čokoládovou tyčinku za druhou a nepřemýšlet o tom, co to dělá s mým tělem. Tohle už nikdy nechci zažít,” uvedla na závěr rozhovoru.

Reklama

Související články

Co o nás prozradí specifické chutě

Chuť na něco dobrého a nepříliš zdravého přepadne čas od času asi každého. Zatímco ale jednoho uspokojí čokoláda, jiný touží po brambůrcích, další ukojí svoji...

Za chuť na sladké mohou podle odborníků geny

Mnoho lidí si nedokáže odepřít sladkosti. Místo slané snídaně si dopřávají sladké pečivo, po obědě takřka nikdy nepohrdnou dezertem. Chuť na sladké je tak...

Výběr článků

Načítám