Hlavní obsah

Dietní výstřelky, které mohou po zdravotní stránce velmi ublížit

Novinky, das

Ženy neustále touží po dokonalé postavě a dost často si neuvědomují, co všechno kvůli své touze podstupují. Rizika nespočívají jen v tom, že nezhubnou anebo jen na velmi krátkou chvíli, mohou si i po zdravotní stránce velmi ublížit. Cena za takové hubnutí je pak značně vysoká. Podívejte se s námi na ty nejhorší dietní výstřelky, kterým je lepší se vyhnout.

Foto: Profimedia.cz

Cena za štíhlou postavu může být u mnoha žen značně vysoká.

Článek

Tasemnicová dieta

Dieta, jejíž historie sahá až na počátek roku 1900, kdy ženy v touze po hubnutí pojídaly vajíčka tasemnice. V současnosti se na černém trhu objevily tobolky obsahující tato vajíčka. Lékaři před jejich užíváním varují. Ne všechny druhy tasemnic zůstávají v našich střevech. Mnohé z nich se zacyklí v mozku, míše, v plicích, srdci či pod kůží a způsobují závažné problémy.

Čisticí zázrak modelek

Jako rychlý způsob hubnutí mnohé modelky i herečky doporučují detoxikační nápoj s kajenským pepřem, citrónovou šťávou, medem a vodou. Dá se tak zhubnout i pět kilo za týden, ovšem to neznamená, že se jedná o příjemný způsob hubnutí.

Většinu žen trápí bolest hlavy, únava, trpí závratěmi a je jim vše, jen ne dobře. Přestože mnozí tvrdí, že do dvou týdnů se vše zlomí a žena se poté začne cítit plná energie, organismus se z tohoto zásahu hned tak nevzpamatuje.

Dieta Šípkové Růženky

Dieta, při které se hubne spánkem, zní doslova snově. Jenže ženy při ní užívají hypnotika, která mohou být vysoce návyková a mají celou řadu vedlejších účinků. Jíst je jen z důvodu toho, že spíte a tedy nejíte, je skutečný hazard se zdravím.

Bavlněná dieta

Pojídání vatových tampónů - pro mnohé špatný vtip, pro dospívající dívky realita. Tento šílený trend se šíří po webu a přes veškerá varování je stále živý. Dívky před každým jídlem musí sníst 2-5 vatových tampónů, aby se cítily brzy plné. Pokud mají problém s konzumací suchých tamponů, máčí si je v oblíbeném nápoji.

Vlivem nestravitelnosti tampónů dochází k ucpávání střev, nebezpečnost ale spočívá i v něčem jiném. Tampóny nejsou vyrobeny z bavlny, ale syntetiky a jsou chemicky bělené. Pro organismus jsou tak skutečně nebezpečné.

Stahovací pás

Touha po vosím pase a klenutém zadku alá hvězda Kim Kardashianová nutí dívky do nošení stahovacích pásů či korzetů. Aby tyto pomůcky fungovaly, musí je ženy nosit neustále, tudíž v nich i spí, sportují a celodenně fungují.

Bohužel s takto staženým pasem i hrudníkem se ženy nejen minimálně najedí, ale i velmi mělce dýchají. Může tak u nich docházet ke slabosti, únavě a problémům se zády. Jakmile ženy pásy přestanou nosit, jejich původní postava se velmi rychle navrací.

Grapefruitová dieta nebo také Hollywoodská dieta

Tato dieta začala být populární již v roce 1930. Půlka grepu se podávala s šálkem kávy, kouskem libového masa a se salátem. V dnešní době již existuje několik obměn této diety, její výživová hodnota však nikdy nepřekročí 800-1000 kalorií za den, což je nedostatečné.

Syrová či raw strava

Ano, syrová strava má mnoho výživných hodnot. I když se ale zaměříte na pečlivé omytí ovoce a zeleniny, nikdy nemáte jistotu, že se zbavíte všech bakterií a parazitů, které se na ně během pěstování dostanou.

Dieta podle fází měsíce

Při úplňku a během fáze novu je doporučeno pít pouze vodu či pomerančový džus. Podle zastánců této metody hubnutí či čištění organismu jsou lidé sice hladoví, ale ve skutečnosti okamžitě šťastnější a plní energie. Bohužel to, co díky hladovce rychle zhubnete, ještě než se úplněk promění v srpek, naberete zpět, a při častém opakování si jedině rozhodíte metabolismus.

Pět skusů a dost

Je jedno, co jíte, ale nesmíte při jednom pokrmu sníst jídlo na víc než 5 skusů. Pravděpodobně tak získáte přiměřené množství kalorií, ale to je asi tak všechno. Se zdravým stravováním to nemá nic společného.

Reklama

Související témata:

Související články

Krabičková dieta podomácku

Pokud chcete jídlo dostat pod kontrolu a přitom nechcete hladovět, je krabičková dieta tou nejlepší variantou. Nemusí jít přitom o nákladnou záležitost....

Výběr článků

Načítám