Hlavní obsah

Kvůli tloušťce nepracoval. Shodil 70 kilo, ale práci stále nemá

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stephen Beer s manželkou Michelle se stali nedávno velmi populárními. Nešlo však o nějakou velkou výhru nebo pracovní úspěch. Veřejnost se o nich dozvěděla kvůli jejich nadměrné hmotnosti. Stephen tvrdil, že je příliš tlustý, aby pracoval, a tak požádali stát, aby se o ně postaral. Nyní je o téměř sedmdesát kilo lehčí a snaží se najít smysl vlastního života.

Foto: Profimedia.cz

Stephen Beer poté, co shodil téměř sedmdesát kilogramů.

Článek

Účast v televizním pořadu změnila Stephenovi a Michelle život. Oba s notnou mírou nadváhy tvrdili, že nemohou najít práci, a proto žádali daňové poplatníky nebo stát, aby jim pomohli financovat jejich životní styl.

Práci vůbec nehledali, svatbu v hodnotě 3000 liber jim uhradili různí dárci. Jednoduše se spoléhali na pomoc ostatních. Stephen nepracoval již čtyři roky od doby, kdy se mu zhoršil zdravotní stav kvůli kombinaci obezity, cukrovky a vysokého krevního tlaku. Medializace jejich zoufalého stavu jim sice pomohla k penězům, mohli si dovolit vysněnou svatbu, se slávou ale přišla i negativní stránka věci a četná kritika.

Možná i kvůli tomu se oba manželé rozhodli, že se pokusí se svou váhou něco dělat a shodí nadbytečná kila. Stephen je aktuálně o celých 70 kilo lehčí, jeho žena shodila díky společnému lepšímu stravování a fitness programu necelých třicet kilogramů.

I přes velký osobní úspěch ale Stephen stále nemůže práci najít. „Shodil jsem všechna ta kila, abych našel práci a konečně udělal něco správného v životě, ale práci stále nemám. Proto jsem se opět obrátil na lidi, aby mi s tím pomohli,“ uvedl pro Daily Record Stephen.

Výhoda? Příliš tlustý na práci 

Vlna pobouření, kterou vystoupení manželů v pořadu ,Výhoda: příliš tlustý na práci‘ zvedlo, měla velký vliv i na psychiku manželů. Hlavně když se provalilo, že si z dárcovských příspěvků zaplatili právě honosnou svatbu.

Foto: Profimedia.cz

Stephen Beer s manželkou Michelle v televizním pořadu

„Začaly mi chodit dopisy, proč si jednoduše nenajdu práci, místo abych se nechal živit. Bylo to ošklivé. Proto se snažíme udělat oba něco pozitivního,“ uvedl.

Stephen býval dříve fotbalistou, poté změnil kvalifikaci a pracoval v různých pečovatelských institucích. Kvůli zdraví ale nakonec z práce odešel. „Chci společnosti vrátit alespoň něco z toho, co mi lidé dali. Proto chci najít práci, ale žádnou stále nemám,“ popsal aktuální situaci muž, který byl už pětkrát ženatý.

„Nejhorší na tom je, že mě nikde nechtějí možná i kvůli tomu, že jsem mediálně známý. V jedné firmě mi to dokonce na rovinu řekli. Kvůli váze to tak už rozhodně nebylo,“ dodal.

„Všichni ti lidé, kteří na mě pokřikovali, ať si najdu práci, měli jasno v tom, co mám dělat. Teď ale nikdo nepřijde a práci mi nedá, všichni se mě bojí nebo straní,“ uzavřel svůj dosavadní životní příběh Stephen.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám