Hlavní obsah

Téměř nahá dívka podporovala lidi s poruchou příjmu potravy

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žena, která vyhrála svůj boj s poruchou příjmu potravy, se rozhodla stát se inspirací pro ostatní. Osvětu o této nemoci se rozhodla šířit dost netradičně. Pouze ve spodním prádle se postavila na rušné náměstí v Londýně. Vyzbrojena propiskami čekala, zda jí někdo z kolemjdoucích vyjádří podporu nakreslením srdce na její nahou kůži.

BEZ KOMENTÁŘE: Dívka se svlékla na podporu lidí s poruchou příjmu potravyVideo: Peter Sharp

 
Článek

V nedávném sociálním experimentu The Liberators šla doslova s „kůží na trh“ mladá dívka Jae Westová, která se svlékla v centru Londýna na Piccadilly Circus na podporu všech, kteří trpí poruchou příjmu potravy a problémy se sebevědomím.

Mladá žena se svlékla pouze do spodního prádla a zavázala si oči tak, aby nic neviděla. Před sebe postavila ceduli, na které bylo napsáno: „Stojím tu za každého, kdo bojoval s poruchou příjmu potravy nebo nízkým sebevědomím, stejně jako já. Na podporu kladného vztahu sám k sobě nakreslete na mé tělo srdíčko.“

Jae trpěla poruchou příjmu potravy celou střední školu až do svých dvaceti let, píše Huffingtonpost. Pro server Inspiralight napsala, že se cítila „nervózní“, velmi zranitelná a bála se, že se jí lidé budou posmívat.

Ohromující pocit úlevy

Zpočátku je z videa patrné, že byli lidé spíše ostražití, zastavovali se a koukali, ale nikdo se neodvážil k polonahé dívce přijít blíž. „Najednou jsem ucítila, že mi někdo vzal tužku z ruky. Ten okamžik, kdy jsem ucítila někoho kreslit na mé tělo, byl jedním z nejvíce ohromujících pocitů úlevy, vděčnosti a lásky, který jsem kdy zažila. A pak jsem propukla v pláč.“

Stále více a více lidí se začalo osmělovat, aby srdcem vyjádřili podporu a pochopení  tak závažného problému, který postihuje především mladé a dospívající dívky.

„To, co děláš, je úžasné,“ šeptá směrem k Jae Westové mladý muž. Jiná žena říká, že jde o „velmi silnou zprávu“ a mladou dívku obdivuje, jak je statečná.

Westová pro Inspiralight uvedla, že nejpůsobivějším okamžikem byl moment, kdy začal otec dvou dětí svým ratolestem vysvětlovat důvod její přítomnosti ve spodním prádle na rušné ulici.

„Říkal svým dětem, že by každý měl milovat své tělo takové, jaké je. A to mě zahřálo u srdce. Až tyto děti vyrostou, tak pochopí, jaký význam mělo nakreslení jednoho malého srdíčka v důsledku tak velkého globálního problému.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám