Hlavní obsah

Ženy na dovolené podceňují rizika příležitostného sexu

Novinky, ema

Ženy podceňují riziko příležitostného sexu a sexuálně přenosných chorob, a to především když jedou na zahraniční dovolenou, ukázal nový průzkum. Ve většině případů je to vinou alkoholu.

Foto: Profimedia.cz

Některé ženy v létě jezdí za takzvanou sexuální turistikou. Podceňují ovšem její rizika.

Článek

Prázdniny jsou v plném proudu, vědci proto varují před nákazou sexuálními chorobami na letních dovolených. Většinou se tato malá „nehoda“ stává ženám turistkám, které se posíleny alkoholem vydají vstříc románku na jednu noc.

Jenomže právě alkohol, který je jedním z hlavních aspektů, proč lidé přicházejí o zábrany, dává také zapomenout na tolik potřebnou ochranu.

Výzkum ukázal, že ženy se na dovolené cítí více žádané, a stoupá jim tak sebevědomí, což také zvyšuje pravděpodobnost rizikového chování. Některé ženy přiznaly, že takzvaná sexuální turistika u nich není ničím neobvyklým a na letních dovolených se stává zpestřením, erotickým vzrušením a veselou historkou k vyprávění.

Anonymita a sexuální fantazie

Největším lákadlem je anonymita ve spojení s možností neomezených sexuálních aktivit a fantazií. Profesorka Liza Berdychevskyová z Univerzity v Illinois řekla pro Daily Mail, že lidé jsou v běžném životě natolik upnutí, že jakmile se ocitnou v situaci, kdy nemají téměř žádné mantinely a sociální kontrolu, padají u nich všechny psychologické bariéry a zábrany.

Studie se zúčastnily ženy od 18 do 50 let. Zjištění lékařů ukázala, že nejčastějším spouštěčem rizikového chování na dovolené je právě alkohol. Ten poskytoval dotázaným odvahu a psychologickou omluvu a díky němu ženy snadněji překonávaly sexuální tabu a také zvědavost vyzkoušet v životě něco nového.

Riziková jsou podle odborníků místa s aktivním turistickým nočním životem. Ženy označily celou řadu sexuálních aktivit v turistických destinacích za nebezpečné, přičemž nechráněný sex byl vnímán jako nejvíce rizikový.

Bohužel i tak některé z nich měly tendence podceňovat rizika spojená s nepenetračními aktivitami a naopak přeceňovat latexovou ochranu.

Reklama

Výběr článků

Načítám