Hlavní obsah

Ovoce, které pomáhá s hubnutím

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V létě se obchody doslova předhánějí s nabídkou čerstvého a kolikrát i exotického ovoce. Ale které jíst, když si chceme udržet postavu do plavek?

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jídelníček složený z čerstvých a přírodních potravin znamená zásadní úspěch při hubnutí a udržování váhy. Naštěstí jsou mnohé druhy letního ovoce a zeleniny plné živin, které hrají v náš prospěch. A tak můžeme bojovat s nadbytečnými kily s chutí a radostí.

Maliny

Maliny obsahují flavonoid, který vytváří hormon ovlivňující hladinu glukózy v krvi. Také může podle odborníků snižovat nutkavou chuť k jídlu a podporovat správné fungování metabolismu, píše womenshealthmag.com.

Ať už jsou čerstvé, nebo zmražené, jsou skvělým zdrojem vlákniny – živiny, která je důležitá pro trávicí trakt. Jeden šálek malin obsahuje 8 gramů vlákniny.

Borůvky

Borůvky jsou mnohem víc než jen chutné ovoce na zobání u bazénu. Vědci z univerzity v Michiganu zjistili, že strava bohatá na borůvky může změnit způsob, jak naše tělo uchovává a zpracovává cukr, který přeměňuje v energii, a také redukuje tuk v břišních partiích. I proto mohou tyto fialové bobule pomoci v boji s nadbytečnými kily.

Meloun

Vodní meloun tvoří z 92 % voda. Jeho konzumace v horkých letních dnech tak pomáhá s doplňováním tekutin i hydratací organismu. Osvěžující vodní meloun může také zapudit chuť na sladké. Naučte se proto jíst ho místo sušenek nebo čokolády.

Ananas

Ananas je bohatý na enzym bromelin, který pomáhá štěpit bílkoviny a přispívá ke snadnějšímu trávení. Lékaři jej vyzdvihují také pro jeho hojivé účinky. Především ale díky již zmíněné podpoře trávení se může na cestě k hubnutí projevit jako skvělý pomocník.

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám