Hlavní obsah

Veganství je nejspolehlivější a nejrychlejší dietou, tvrdí vědci

Nejenom lidé trpící nadváhou aktivně studují nejmodernější diety, aby mohli shodit nějaké to kilo navíc, které je trápí. Z úst odborníků zní mnoho rad a i díky celebritám se objevují ve světě hubnutí stále nové diety. Odborníci ale v novém výzkumu zjistili, že nejrychleji a nejúčinněji hubnou lidé, kteří se rozhodli ze stravy vyřadit všechny živočišné produkty.

Foto: Profimedia.cz

Veganství je životním stylem, který podle odborníků zajistí nejúčinnější a nejspolehlivější úbytky na váze.

Článek

Rychlé hubnutí slibují mnohé diety. Některé kupříkladu dovolují jíst velké množství bílkovin v podobě masa a také živočišné tuky, když se ze stravy zcela vyřadí sacharidy. Jenže taková (Atkinsova) dieta – třebaže účinná – je velmi nezdravá pro tělo. Jedinou skutečně rychlou, spolehlivou, a přitom velmi zdravou dietou je čistě veganská strava, která spočívá ve vyřazení všech živočišných produktů.

Srovnáním několika známých diet ve studii tchajwanských vědců vyšlo najevo, že absolutně nejlepší výsledky mají jedinci dodržující veganství. Tým doktora Ru-Tiho Chuanga porovnal dvanáct různých diet, které dodržovalo 1151 osob. Z výsledků vyplynulo, že při vyřazení masa, vajec a mléčných produktů zhubne člověk za měsíc o 2,5 kilogramu více než lidé na všech ostatních dietách.

Po veganské dietě byla druhou neúspěšnější vegetariánská, která dovoluje konzumaci vajec a mléčných výrobků. Tato skupina zhubla o 1,4 kilogramu více než ostatní včetně těch, kdo drželi Atkinsovu dietu. „Vegetariánská strava a zvláště veganská je mnohem účinnější při hubnutí než jakékoli jiné diety,“ tvrdí doktor Chuang, jehož výzkum otiskl prestižní odborný časopis Obesity.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám