Hlavní obsah

Vzbudila se s děsivými modřinami, lékaři jí zjistili agresivní formu leukémie

Novinky, bok

Děsivé probuzení, které zažila Britka Thea Wilsonová, by chtěl okusit jen málokdo. Po noci, kdy byla s přáteli na večírku, se druhý den probudila s modřinami téměř po celém těle. Po několika dnech navštívila lékaře, který jí sdělil nepříjemnou diagnózu - agresivní forma leukémie.

Foto: Profimedia.cz

Thea Wilsonová se vzbudila s obrovskými modřinami, které si nezpůsobila pádem. Zašla k lékaři, který u ní zjistil agresivní formu leukémie.

Článek

Sedmatřicetiletá žena byla na oslavě, ale byla si jistá, že nic nepila, ani se jí nepřihodila žádná nehoda cestou domů. Přesto se ráno vzbudila s tajemnými a velkými fialovožlutými modřinami různě po těle, jako by ji někdo zbil.

Když ani po několika dnech nezmizely, a některé se naopak ještě zvětšovaly, vyhledala odborníka. Ten jí po několika testech sdělil nepříjemnou diagnózu – vzácná forma leukémie, jejímž hlavním projevem jsou velké modřiny, uvedl server Dailymail.

Foto: Profimedia.cz

Přes noc se ženě na nohou a rukou objevily velké nevzhledné modřiny, které byly projevem akutní leukémie.

Konkrétně se v jejím případě jednalo o akutní promyelocytární leukémii – velmi vzácnou formu rakoviny krve, která postihuje ve Velké Británii pouze 100 lidí ročně.

„Neměla jsem vůbec tušení, odkud se ty modřiny vzaly. Byly velké a fialové, všude na rukou a nohou. Čas od času se mi nějaká malá objevila, ale nikdy nic takového,” uvedla Thea.

Nejdřív únava, potom agresivní projevy

Jak žena uvedla, několik měsíců před otřesným zážitkem mívala často pocit, že je více unavená než obvykle, ale nic dalšího na sobě nepociťovala.

Po potvrzení diagnózy byla ihned hospitalizována v nedaleké nemocnici a podstoupila intenzivní chemoterapii. Jelikož se její krev správně nesrážela, hrozilo jí navíc riziko vnitřního krvácení.

„Když jsem slyšela to hrozné slovo leukémie, všechno se obrátilo vzhůru nohama. Jediné, co jsem byla schopna udělat, bylo zavolat matce a říct, že je mi to líto,” svěřila se se svou zkušeností Thea.

„I přes to všechno jsem ale měla velké štěstí. Kdybych někde při běhu, který miluji, upadla nebo spadla z koně, mohla bych i zemřít. Takhle se s tím ještě dalo něco dělat.”

Po šesti měsících intenzivní léčby jí lékaři sdělili, že je prozatím v pořádku. I když bude celý život počítat s tím, že se nemoc může znovu projevit, Thea se nevzdává a žije svůj život naplno.

Dokonce založila fond, který sdružuje finanční prostředky, jež posléze jdou do nemocnice a krevní banky, kde jí zachránili život.

Reklama

Související témata:

Související články

Leukémie jí vzala svaly, o život se pere

Z fotografií se na vás usmívá s vyrýsovaným tělem. Jsou staré necelé dva roky. Záhy po jejich pořízení se na těle Jitky Košínové objevila vyrážka. V nemocnici...

Novinka, která pomáhá cukrovkářům zhubnout

Lékaři mají skvělou zprávu - nové léky ze skupiny gliflozinů nesnižují při cukrovce jenom hladinu krevního cukru, snižují také váhu. Nadbytečná kila totiž...

Výběr článků

Načítám