Hlavní obsah

Novoroční předsevzetí pro krásnější pleť

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jít spát s neodlíčeným make-upem nebo být příliš líná na to vyčistit si pečlivě zuby? To jsou jedny z nejčastějších kosmetických prohřešků na kráse. Zatočte s nimi, nechte je daleko v minulém roce a do roku 2015 vstupte s krásnější pletí a jasným předsevzetím, že se o sebe a svůj vzhled budete lépe starat.

Foto: Profimedia.cz

Čas od času se vyplatí udělat pořádek ve své kosmetické taštičce. Ilustrační foto

Článek

Je na čase s těmito prohřešky skoncovat a stanovit si jasná pravidla. Díky nim si nezdravé kosmetické návyky neodnesete do nového roku, naopak se naučíte několik nových, praktických a zdravých věcí, které ocení pleť v každém věku.

Čistění a hydratace

Předsevzetí číslo jedna. Rutinní péčí by se mělo stát pečlivé vyčištění pleti, které trvá jen několik málo minut. I tak jednoduchý denní rituál brzy přinese své ovoce. „Stejně jako si dvakrát denně čistíme zuby od nečistot, měli bychom to samé dělat i s naší pletí,” doporučují kosmetičtí experti.

Vyčistěte proto pleť a krk pleťovým tonerem, nebo mlékem, zbavíte ji všech nečistot, které se na ní během dne usadily. Následně použijte čistící gel, který nechte na kůži napěnit, a po smytí a osušení tamponkem očistěte pokožku pleťovou vodou. Ta odstraní tukové složky z pleťového mléka, a připraví ji na hydratační krém či sérum. Tento postup opakujte vždy ráno i večer. Jít spát s neodlíčenou pletí? Velký prohřešek, který může nejednu ženu stát pár nepěkných hnisavých a začervenalých boláků v obličeji.

Foto: Archiv firem

Odličovač voděodolného make-upu Dermatoclean, Eucerin. Čistící hydratační pěna, odstraňuje make-up a nečistoty pleti, Bioderma. Modelační sérun navracející objem, sjednodující a zpěvňující emulze, Eucerin, 779 Kč. Zpevňující krém na obličej se SPF 10, Der

Ráj pro vlasy

Vysoušení vlasů fénem, nastavování žehličky na vlasy na více jak dvě stě stupňů, maska na vlasy jen svátečně a kolikrát až v případě nouze, domácí barvení. Tyto a další prohřešky, které většina z nás dělá v pohodlí domovů, mají za následek to, že jsou vlasy unavené, suché a zničené. Dopřejte jim detox v podobě měsíčního přírodního schnutí nebo foukání vlasů studeným fénem.

Kupte si nový kvalitní hřeben, v zimě vlasům dopřejte hydrataci v podobě olejíčku či rekonstrukční sady. Pokud ale vlasy žehlíte, před tímto rituálem by měl vždy, a to bez výjimky, předcházet ochranný krém, sprej či olej, který vlasy chrání před teplem, zabraňuje krepatění a účes díky správnému používání také déle vydrží. Stejně jako u nemocí i v tomto případě platí: prevence je daleko lepší než léčba!

Foto: Archiv firem

Sprej na suché vlasy s lněným olejem, Erboristica, 399 Kč. Sprej pro ochranu vlasů při tepelném stylingu, AVON, 139 Kč. Regenerace vlasů pomocí olejů s mikro keratinem BC Oil Miracle pro obnovu suchých a poškozených vlasů, Schwarzkopf. Kremovy gel

Zkuste „zelenou” kosmetiku

Biokosmetika a ekologicky šetrné kosmetické výrobky jsou mezi ženami čím dál více populární a Nový rok je skvělou příležitostí, proč je vyzkoušet. Pokud se tedy vydáte do drogerie prozkoumat kosmetiku, nenechte se zmást složením eko výrobků. Experti ze sofeminine.com upozorňují, že i zdárně neškodný vitamín E může být na výrobku zapsán jako Tocopheryl Acetate. Pokud si tedy nejste jistí, zkuste nakupovat u ověřených značek přes internet nebo si dohledat recenze a doporučení. Skvěle se dá sem tam nakoupit i v obchodech se zdravou výživou.

Foto: Archiv firem

Sprchový gel s peelingem Rub Rub s citronovou šťávou a mimózou, lze použít i jako šampon na vlasy, Lush, 395 Kč/245 ml. Sprchový gel Happy Hippy vyráběný z čerstvých růžových grapefruitů, LUSH, 73 Kč/100ml.

Detox v kosmetice

Není od věci si čas od času udělat pořádek ve své kosmetické taštičce. I na jejím dně se dají totiž objevit vzácné a dlouho prošlé kosmetické produkty. Jak stará je řasenka, která má v taštičce své stálé místo? Kdy byl naposledy vyčištěný a umytý štětec, se kterým se nanáší pudr? Prošlou kosmetikou riskujeme své zdraví a zanesenými, nevyčištěnými štětci si můžeme pleť zanést mnoha nečistotami.

Beth Margettsová, make-up expertka z Londýnské Make-up School doporučuje umývat štětce šetrným šamponem na vlasy nebo speciálním čističem na štětce. „Je naprosto nehygienické nestarat se o své kosmetické pomůcky. Starý a prošlý make-up vyhoďte dříve, než vám způsobí škodu.”

Hydratujte

Neustále omílaná, stále ale mnohými lidmi zanedbávaná věc. Pití vody, hydratace organismu. „Zdravé a hydratované buňky jsou klíčem k nestárnoucí a pružné pleti bez vrásek. Vyměňte jednu sklenici vody za porci syrové zeleniny, i díky tomu můžete organismus hydratovat déle. Konzumace potravin, které jsou bohaté na strukturovanou vodu, zejména tedy syrového ovoce a zeleniny hydratuje organismus na delší dobu, ale zároveň dostanete do organismu více důležitých antioxidantů, vlákniny a dalších živin,” říká dermatolog Howard Murad.

Další kosmetická předsevzetí

Vždy noste ochranný film: Ať prší, sněží nebo svítí slunce, vždy používejte krém nebo make-up se SPF faktorem. Zabráníte tak předčasnému stárnutí pleti, ale i rakovině kůže.

Starejte se o ruce: Ruce jsou vystaveny mnoha okolním vlivům, proto je pravidelně mažte krémem, lakujte nehty a změkčujte kůžičky. Ruce jsou vaší vizitkou.

Občasná kosmetika: Není na škodu si jednou za půl roku vyrazit ke kosmetičce. Pokud nechcete platit za ošetření pleti, nechte si alespoň vytrhat a upravit obočí či jiné chloupky na obličeji. Ve většině salonů se tato služba poskytuje zhruba za sto korun.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám