Hlavní obsah

Ošetření obohacenou krevní plazmou se začíná používat i ve stomatologii

Na zářijové konferenci Biobridge v Benátkách byly prezentovány úspěchy ošetření obohacenou krevní plazmou napříč medicínskými obory. Za naprostou novinku přitom bylo považováno využití této léčebné metody ve stomatologii, a to především ve stomatochirurgii a při léčbě parodontu (závěsný aparát zubu).

Foto: Profimedia.cz

Obohacená krevní plazma rapidně zkracuje celkovou dobu hojení.

Článek

„Růstové faktory v našich vlastních krevních destičkách dosahují vynikajících výsledků při buněčné regeneraci a stimulaci poškozené tkáně, čímž mimo jiné podporují přirozené hojení. Ve stomatologii se tak plazma začne i u nás uplatňovat ve stomatochirurgii, a to zejména při implantacích či při rekonstrukci měkkých tkáních," vysvětluje  MUDr. Vadym Sherman z kliniky Mediestetik.

„Kromě toho, že výrazně redukuje krvácení a rapidně zkracuje celkovou dobu hojení, tato metoda také navyšuje úspěšnost a dlouhotrvající efekt doplnění kosti neboli sinus-liftingu, který je v některých případech nutný – nejčastěji u pacientů s onemocněním parodontu,“ dodává odborník.

Obdobně pozoruhodných výsledků dosahuje ošetření obohacenou krevní plazmou i v estetické dermatologii, kde sehrává důležitou roli v omlazování tkání. „Ve speciálně upravené plazmě se daří zachovat až dvakrát více krevních destiček než u klasické plazmy, neobsahuje navíc žádná aditiva, pouze pacientův vlastní biologický materiál," vysvětluje lékařka MUDr. Helena Reisingerová.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

„Výhoda plazmy je tedy především v tom, že nezpůsobuje žádné alergie a skutečně zastavuje proces stárnutí na buněčné úrovni," uzavírá lékařka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám