Hlavní obsah

Jedním z nejžádanějších zákroků plastické chirurgie je úprava očních víček

Novinky, zun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plastická chirurgie si už dávno našla své nezaměnitelné místo v naší společnosti. Její služby jsou vyhledávané a v žádném případě se nejedná jen o ženskou záležitost. I muži touží po úpravách svého zevnějšku. Vůbec ale nemusí jít o zásadní chirurgické úpravy. Jedním z nejžádanějších zákroků je u mužů i u žen úprava očních víček.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Tento relativně „drobný“ zákrok totiž představuje jeden z nejúčinnějších způsobů, jak omladit a rozjasnit obličej. Ovšem ve většině případů je rozhodující především jeho zdravotní přínos. Nadbytečná kůže na horních víčkách totiž tlačí na oči, tím se omezuje zorné pole zraku, oči jsou více unavené, a proto často slzí a červenají.

Pokud jde o méně častou operaci spodních očních víček, zde je zásadní především estetický efekt. Nelichotivé „pytle“ pod očima totiž na první pohled neustále podtrhují smutný a unavený výraz ženy či muže.

I proto zřejmě úprava očních víček tvořila v roce 2012 31 % všech plastických operací u žen v Česku a u mužů byl tento poměr jen o jeden procentní bod nižší. Vyplynulo to ze studie, kterou na svých stránkách uveřejnil server plastická-chirurgie.info.

Úprava horních očních víček je druhým nejfrekventovanějším zákrokem na klinice Perfect Clinic. Množství pacientů ještě navyšují kombinované operace dolních a horních víček či jen samostatně dolních víček. „Podle odhadů máme zatím 12procentní meziroční nárůst v roce 2014 ve srovnání s loňským rokem,“ uvedl vedoucí lékař této kliniky Zdeněk Pros.

„Muži nejčastěji žádají liposukci břicha a plastickou operaci víček, přičemž zájem o plastickou a estetickou chirurgii ze strany mužů každoročně narůstá," uvedl Peter Ondrejka, plastický chirurg kliniky Medicom VIP.

Na věku nezáleží

Věková škála pacientů s operací očních víček je velmi široká, i když typičtí jsou čtyřicátníci a starší lidé. „Ze zdravotního hlediska je operace stejně efektivní pro mladé i starší pacienty, protože dojde k odstranění únavy očí, zlepší se prostorové vidění, může se zlepšit nadměrné slzení. Z estetického hlediska má operace samozřejmě větší efekt v mladším věku, jednak se kůže rychleji hojí, jednak ve vyšším věku bývají kolem očí četné vrásky, které touto operací úplně odstranit nelze a které možná malinko narušují celkový výsledný efekt,“ vysvětlil Pros.

Na očích se podepisuje věk, genetika, ale také například povolání. „U člověka, který se většinu pracovního dne dívá do monitoru počítače nebo hodně pracuje venku na sluníčku či jinak oči namáhá, dochází k rychlejšímu poklesu kůže víček,“ uvedl lékař.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám