Hlavní obsah

Rakovina dívce umožnila stát se modelkou

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se dnes dvacetiletá Elesha Turnerová z britského Hastingsu v roce 2013 dozvěděla, že má rakovinu, jako by se jí svět zhroutil. Její diagnóza byla rakovina kostí a doktoři ji museli varovat, že možná o nohu, ve které byla vážná nemoc objevena, přijde. Nakonec to ale nebylo nutné, a co víc, dívka objevila svou skrytou krásu i vášeň pro fotomodeling.

Foto: Profimedia.cz

Elesha Turnerová

Článek

„Když mi doktoři řekli, že mám rakovinu, bylo to příšerné,” svěřila se dívka deníku Daily Mail. S rakovinou se nikdy předtím nesetkala, a tak ani nevěděla, co ji čeká.

Bolesti nohy jí začaly na dovolené v Egyptě, ale myslela si, že o nic nejde a že je to možná z předchozí noci, kdy tančila na diskotéce. Jenomže bolest začala sílit a noha se stávala nehybnou. Po návratu z dovolené ji její lékař poslal na rentgen a diagnóza zněla: rakovina.

Musela se naučit znovu chodit

Následovala velmi unikátní operace, kdy jí lékaři v noze vyměnili všechny kosti za titanové náhrady a k amputaci nakonec tedy nedošlo. Z nohy jí dokonce museli odebrat i velkou část svalů, ale po vyčerpávající rehabilitaci, kde se znovu učila chodit, nakonec slavila první úspěchy.

Foto: Profimedia.cz

Elesha Turnerová se po operaci nohy začala věnovat fotomodelingu.

„Musela jsem se postupně naučit ovládat své svaly, byl to pomalý proces, ale nakonec jsem se stala samostatnou a mobilní.” Dívka se na krátké vzdálenosti pohybuje s berlemi, ale pokud vyrazí na delší cestu, je pro ni nejlepší používat invalidní vozík.

Rakovina ji dostala k modelingu

Během své rekonvalescence si v časopise přečetla článek o Models of Diversity. Tato nadace se věnuje ne zcela tradiční kráse a snaží se změnit tvář módy a modelingu. Také proto dávají šanci obyčejným ženám všech barev kůže i postižení a plní jim tak jejich sny.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Pověděla o organizaci své tetě a ta jí zprostředkovala kontakt přímo se zakladatelkou Models of Diversity. Té se Elesha okamžitě zalíbila a bude tak příští tváří modelek se zdravotním postižením. „Nikdy bych si nemyslela, že bych se mohla stát modelkou, jsem přece tak malá! Ale je to skvělé,” rozplývá se mladá dívka.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám