Hlavní obsah

Jak by mělo vypadat ideální oblečení na sport

Novinky, Eva Dvořáková

Pokud se rozhodnete pro sport, vždy je dobré se na něj předem dobře vybavit. Každá fyzická aktivita totiž vyžaduje pohodlné a flexibilní oblečení. A každý sport podléhá i určitým módním trendům.

Foto: Profimedia.cz

Každý sport podléhá určitým módním trendům.

Článek

Jóga/Pilates

Jak jóga, tak pilates jsou metody tělesného cvičení, kdy se pracuje především s flexibilitou vlastního těla. Samozřejmě obě aktivity jsou cvičení filosoficky velmi odlišná, nicméně co mají společné, alespoň co se začátečníků týče, je oděv, ve kterém na lekce budete chodit.

U obojího cvičení nejsou zapotřebí boty, lidé jsou tedy v maximálním pohodlí a tomu by mělo nahrávat i oblečení. Záleží tedy na tom, v čem se cítíte nejpohodlněji, tedy je na vás, jestli zvolíte volné tepláky, legíny nebo kalhoty s nízkým sedem. Určitě by se ale nemělo zapomenout na sportovní podprsenky a příjemný top.

Foto: Archiv firem

Kalhoty se sníženým sedem, 999 Kč. Duhové tílko, 1049 Kč Reebok. mentolová podprsenka i krátká milkina, obojí adidas, info o ceně v obchodě.

Tanec

Pokud vám v krvi koluje vášeň pro hudbu a tanec a takový pohyb je pro vás potěšením, je to polovina úspěchu. V takovém případě jen stačí vybrat styl a samozřejmě se od toho odvíjí i oděv, ve kterém budete na lekce chodit. Určitě ale neuděláte chybu s vysokými kotníkovými teniskami a ani tehdy, pokud zvolíte moderní vzorované legíny, upnuté tílko a přes něj  krátký top. Odvážnější dámy mohou tílko vynechat a nechat tak vykukovat holé bříško.

Foto: Archiv firem

Tílko, triko i legíny, vše Adidas, info o ceně v obchodě. Neonové kotníkové boty, Reebok 1399 Kč.

Posilovna

V posilovně je hodně důležitá obuv i pevná podpěra pro ňadra. Velká sportovní taška je samozřejmost. Do ní nezapomeňte dát sportovní oblečení, náhradní spodní prádlo, sprchový gel, deodorant a ručník. Určitě nezapomeňte ani na pitný režim a do tašky přibalte neperlivou čistou vodu. Pozor. Ve fitness centrech vás může překvapit buď nepříjemné horko, klimatizace, nebo otevřená okna. Proto buďte na takové situace připraveni a nezapomínejte na mikinu.

Foto: Archiv firem

Sportovní podprsenka, H&M. Tílko, F&F, info o ceně v obchodě. sportovní taška i boty Nike, info o ceně v obchodě. Mikina Adidas, info o ceně v obchodě. Leginy, Silvini 890 Kč.

Běh

Čím dál více je mezi lidmi populární obyčejné běhání v přírodě, na čerstvém vzduchu. V dnešní době nabízejí chytré telefony moderní aplikace, které dokážou zmapovat délku i čas trasy a spálené kalorie. Nadšené sportovce můžete vidět ale i v ulicích rušných měst. Jedná se totiž o nejdostupnější možný sport, který je pro naše tělo velmi prospěšný.

Klíčový je ale výběr kvalitní běžecké obuvi. O tom se poraďte s proškoleným personálem specializované prodejny, který by se vás měl zeptat, zda budete běhat v přírodě, nebo spíše po silnicích. I to jsou velmi důležité aspekty pro výběr ideálních bot. Platí jedno pravidlo. Na běžeckých botách by se určitě nemělo šetřit. Je to totiž investice i do vašeho zdraví.

Foto: Archiv firem

Dámská šusťáková bunda, Silvini 1590 Kč. boty na běh, Nike. Tříbarevné triko, sportovní legíny, obojí H&M. Bezdrátová sluchátka hi-Edo, Bonami 1699 Kč. Deodorant s účinnou ochranou, Rexona Maximum Protection 160 Kč.

Outdoor

Jste nadšení výletníci, milujete přírodu a nejraději svůj volný čas trávíte objevováním nových míst? Pak jste určitě vybaveni kvalitními outdoorovými kousky. Při takových výletech ale musíte počítat i s nepřízní počasí, proto se vybavte nepromokavou bundou, kvalitními botami na outdoor, i batohem, do kterého schováte vše potřebné. A pro všechny případy nezapomeňte přibalit i kapesní nůž, určitě se totiž může hodit.

Foto: Archiv firem

Batoh 799 Kč, šusťáková bunda 999 Kč, a outdoorové boty, 1999 Kč, vše Alpine Pro. Kšiltovka, prodává Asos. kapesní nůž s matrjoškou, Victorinox Classic Edition 499 Kč.

Cyklistika

Kolo je další z hojně oblíbených sportů, kterému se věnují nejen jednotlivci a páry, ale i celé rodiny s dětmi. Základem je bez debat cyklistická přilba, dále pak elastické, spíše upnutější oblečení, boty a zapomenout by se, stejně jako u jiných sportů, nemělo na pitný režim.

Foto: Archiv firem

Dámské elastické kraťasy, 790 Kč, triko s krátkými rukávy, 750 Kč obojí Silvini. Lahev na vodu na kolo Avon ve spolupráci s Nutrend, Zdravaprsa.cz 80 Kč. Sportovní boty, Adidas, info o ceně v obchodě.

Golf

I když mnozí nepovažují tento druh sportu za plnohodnotnou fyzickou aktivitu, golf patří mezi venkovní sporty. Je jeden z mála, u kterého se také velmi hledí i na estetické sportovní oblečení. Golfové oblečení je vždy individuálním vyjádřením golfisty, přesto ale etiketa praví, že nejsou povolené džíny, ani trika bez límečku, kraťasy se nosí nejlépe po kolena a dámy by se měly vyvarovat tílka se špagetovými ramínky.

Foto: Archiv firmy

Kšilt, kalhoty, triko i vesta na golf, vše Bogner, info o ceně v obchodě.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám