Podle vědců stačí týdně zkonzumovat čtyři a půl kelímku 125gramového jogurtu s obsahem tuku do 3,9 % a klidně i se slazeným ovocem. Všechny tyto jogurty totiž obsahují zdraví prospěšné probiotické bakterie a pak také speciální formu vitaminu K, které napomáhají v prevenci diabetu. Při dodržování tohoto množství jogurtů týdně se snižuje riziko onemocnění cukrovkou až o 28 %.

Výzkum dále poukázal na to, že pokud lidé zkonzumují denně malé množství jogurtu a nízkotučných sýrů, pak se snižují rizika onemocnění cukrovkou o 24 % po dobu 11 let.

„Výzkum jasně ukázal, že konzumací konkrétních potravin lze snížit rizika onemocnění diabetem 2. typu, lidé se tak mohou lépe chránit před touto civilizační chorobou,” dodává pro Daily Mail doktorka Nita Forouhiová z Cambridgské univerzity.

Za neustálý nárůst diabetu 2. typu může především dnešní způsob života. Sedavé zaměstnání a nezdravá strava jsou těmi největšími přispěvateli.