Hlavní obsah

Co by muži dokázali obětovat, aby zastavili padání vlasů

Novinky, bok

Ucházející vzhled je důležitý pro muže i ženy. Zatímco ale pro většinu žen představuje největší problémy přibírání na váze, řadě mužů způsobuje velké starosti nadměrné vypadávání vlasů. Mnozí pánové by dali výměnou cokoli, jen aby jejich kštice byla bohatší.

Foto: Profimedia.cz

Prořídlé a vypadávající vlasy trápí nejednoho muže.

Článek

Některé problémy spojené se vzhledem lze poměrně snadno vyřešit (například cvičením), jiné naopak jen utlumit (především pokud jde o genetickou dispozici). Podobné je to i s vypadáváním vlasů a jejich řídnutím. Tento neblahý proces trápí ženy, ale také poměrně početnou skupinu mužů.

A že se v jejich případě jedná o více než nepříjemný problém, dokazuje i průzkum společnosti NPD Group. Ten zjistil, že mnozí pánové jsou kvůli svým problémům s vlasy natolik zoufalí, že by za jejich vyřešení dali téměř cokoli.

Upravené a „dokonalé” vlasy jsou totiž podle serveru Daily Mail pro většinu mužů velkým klíčem k úspěchu u žen.

Vzdali by se i piva 

V rámci výzkumu odborníky také zajímalo, čeho všeho by se byli muži ochotni vzdát, jen aby měli krásné vlasy. A výsledky byly více než zajímavé. Téměř 69 procent dotazovaných mužů (počet zúčastněných nebyl upřesněn) by se bez problémů vzdalo oblíbeného piva, a dokonce by i oželeli sledování erotických filmů, jen kdyby díky tomu měli bujnější vlasový porost.

Samozřejmě přišla i otázka na sex – u té už byli muži více „zdrženliví”. Výměnou za krásnější vlasy by se ho vzdalo jen osm procent zúčastněných.

S přibývajícími roky se navíc obavy ze ztráty vlasů u pánů ještě prohlubují, stejně tak jako obavy z impotence.

Pravidelná péče o vlasy 

Jelikož jsou upravené a pěstěné vlasy pro muže tak důležité, je vcelku oprávněné vznést otázku, jak často, případně jakou dobu věnují péči o tuto část svého těla.

Ze zjištění vyplynulo, že mezi muži v tom panují docela značné rozdíly, které se řídí především tím, v jakém prostředí daný jedinec žije. Pro 60 % bezdětných zadaných mužů je postačujících deset minut denně, pro 40 procent mužů s vlastními potomky je ideálních 16 minut každý den.

Na opačném konci pomyslných vah je tvrzení 26 % svobodných mužů, pro které je plně dostačující péče o vlasy maximálně pětkrát za měsíc.

Reklama

Související témata:

Související články

Vlasy bez šedin zajistí jen život bez stresu

Šedivé vlasy není možné spojovat jen se stářím. Mohou se totiž objevit i u mladých lidí. Je to dáno genetikou, ale také životním stylem. Američtí vědci pak...

Výběr článků

Načítám