Hlavní obsah

Spodní prádlo, které ochrání ženy před znásilněním

Novinky, ema

Nepříliš vábně vypadající spodní stahovací kalhotky byly na trh uvedeny s velkou slávou. Tvůrci tvrdí, že se jedná o něco jako revoluci. Když je žena oblékne, měla by být chráněna před znásilněním. Kalhotky se totiž nedají rozříznout, roztrhnout a svléknout je může jen sama nositelka.

BEZ KOMENTÁŘE: Kalhotky nejdou násilím ani roztrhnout, ani stáhnoutVideo: AR Wear

 
Článek

Nová řada oblečení, která se chlubí tím, že dokáže zabránit znásilnění, se jmenuje AR Wear (anti-rape underwear), a je to vlastně takový moderní pás cudnosti. Průlomová technologie by měla odradit potenciální sexuální útočníky a snížit procento znásilněných žen.

Na jaře přitom jiná firma představila kalhotky, které případnému útočníkovi uštědří elektrický šok. Ty se ale s pochopením veřejnosti nesetkaly, a tak na řadu přišla tato nová anti-znásilňující řada. Novodobý pás cudnosti je takřka nenapadnutelný a jediný, kdo jej může i díky propracovanému systému zámků svléknout, je jenom nositelka.

„Chtěli jsme vyvinout novinku, díky které by se ženy, které jdou na první rande, tancovat do klubu, večer běhat, cestují do jiné země nebo je čeká spousta jiných, potenciálně nebezpečných situací, mohly cítit bezpečněji,” tvrdí se v instruktážním videu.

Budou ženy doopravdy v bezpečí?

Značka se ale setkává i s velkou kritikou. Spousta lidí se bouří, že problém se znásilňováním žen rozhodně nevyřeší tento nový, údajně revoluční výrobek. Na webu The Daily Dot zveřejnila Audra Schroederová svůj názor, že tato řada anti-znásilňujícího spodního prádla je k ničemu. Také se ptá, jestli se ženy budou cítit doopravdy bezpečněji, když si vypracovaný systém spodních kalhotek, které fungují na zámky, vezmou na sebe?

Speciální prádlo by mělo pomoci zvýšit bezpečnost žen v IndiiVideo: Novinky/Reuters

Spisovatelka Amanda Hess se k modernímu pásu cudnosti vyjadřuje velmi kousavě a sarkasticky: „Žádná žena se nebude cítit lépe a příjemněji, než když bude neustále chodit s vědomím toho, že si chrání své genitálie před potenciálními sexuálními útočníky.”

Naráží tak na instruktážní video, které přesvědčuje budoucí majitelky o tom, jak je prádlo příjemné, a přestože vypadá spíše jako pánské trenky, dá se nosit pod úzké, sexy šaty, třeba na večírky.

Revoluční spodní prádlo by mělo být uvedeno na trh ještě tento rok. Výrobci, kteří doufají v celosvětový úspěch, na vývoji účinného systému, který bude takřka nenapadnutelný, pracovali přes sedm let.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám