Hlavní obsah

Mlsáním čokolády předejdete šedinám

Novinky, ema

Vlasy patří k největším chloubám ženskosti a každá žena už někdy určitě zatoužila po tom, aby je měla krásně lesklé a pevné jako z reklamy. Pevnost a lesk zajistí čočka, tofu, avokádo a vlašské ořechy. Šedinám se dá předejít sladkou alternativou, čokoládou.

Foto: Profimedia.cz

Tmavá čokoláda obsahuje melanin, pigment, který se vyskytuje v kůži, ale i ve vlasech. Ten určuje přirozené zbarvení vlasů.

Článek

Můžete utratit kvanta peněz za profesionální šampóny a kondicionéry, ale zdravé a krásné vlasy jsou spíše o tom, co jíte, než co na ně nanášíte. Špatná a nevyvážená strava může vlasy velmi poškodit. Způsobuje totiž jejich řídnutí, vypadávání, ale stejně tak mohou být vlasy unavené, bez života a vysušené.

Stres a špatný životní styl mohou mít na kštici fatální následky.  Vlasy mohou být těmito vlivy natolik poškozené, že zabere roky, než se z toho vzpamatují.

Posilovna pro vlasy

Lámou se vám vlasy? Jsou tenké a bez života? Zařaďte do jídelníčku červené maso. To obsahuje železo, které vlasy efektivně zpevní. Pokud masu neholdujete, nebo jste vegetarián, pochutnáte si na čočce a tofu. I ty totiž mohou být dobrým zdrojem posilňujícího železa.

Na šediny platí čokoláda

Melanin je pigment, který se tvoří ve vlasech i v kůži, a je zodpovědný za výživu a zdraví vlasů. A je to právě čokoláda, díky které si můžete přítomnost melaninu v těle příjemným způsobem doplnit a předejít tak tvorbě šedin. Nejvíce melaninu obsahuje čokoláda tmavá.

Chcete-li svoje vlasy zkrotit, vsaďte na lososa, který díky obsahu omega 3 mastných kyselin obhospodaří a zavlaží vlasovou pokožku. Takže tučné ryby, jako je tuňák, zmiňovaný losos nebo makrela, jezte alespoň jedenkrát týdně. Jsou totiž zaručenou jistotou, která má pozitivní vliv nejen na vlasy a pokožku hlavy, ale i na celkové zdraví a imunitu těla.

Vlasy bez lesku zachrání avokádo a vlašské ořechy. Obě potraviny totiž hydratují vlasové kutikuly, díky kterým jsou pak vlasy krásně lesklé a plné života.

Reklama

Související témata:

Související články

Recepty plné vitaminů a vlákniny

Denně bychom měli zkonzumovat minimálně 200 g ovoce a 400 g zeleniny. Ve skutečnosti ale sníme až o čtvrtinu méně, což je samozřejmě špatně. Přijímáme tedy...

Jak správně skladovat nakoupené potraviny

I ty nejkvalitnější potraviny potřebují být dobře uskladněny. Správné skladování může životnost potravinářských produktů několikanásobně prodloužit, špatné...

Pochoutky, které vám uberou roky

Toužíte po mladším vzhledu, pevné a zdravě vypadající pokožce a vypnuté pleti? K tomu dopomohou potraviny, se kterými se běžně setkáváte třeba v ledničce, ale...

Výběr článků

Načítám