Hlavní obsah

Co všechno na vás může prozradit oblíbená káva

Patříte mezi milovníky konkrétního druhu kávy? Pak buďte na pozoru. Vaše oblíbená káva totiž na vás může prozradit mnohem více, než si myslíte. Například latte si nejčastěji dávají neurotici a černou kávu zas velmi přímí jedinci. Alespoň to tvrdí kalifornská psycholožka ve své knize o typologii osobnosti ve vztahu k oblíbenému typu kávy.

Foto: Petr Horník, Právo

Milovníci cappuccina rádi ovládají druhé.

Článek

Hodně pěny na kávě typu cappuccino značí, že je člověk posedlou osobností, která ráda vše hlídá a ovládá druhé. Podle klinické psycholožky Ramani Durvasulové z University of California v Los Angeles lidé vykazující stejné rysy (kupříkladu introverzi, extroverzi, trpělivost, perfekcionismus, vřelost, vstřícnost, opatrnost, citlivost či společenskou smělost) mají rádi stejný typ kávy.

Černou kávu si dopřávají lidé, kteří nemají rádi nesmysly a jsou velmi přímí. Libují si v jednoduchých věcech, jsou tiší a náladoví, a jdou si svou cestou. Bývají také prudcí a často odmítají druhé.

Milovníci kávy typu latte s velkou dávkou horkého mléka jsou často neurotičtí a velmi se podbízejí druhým. Pomáhat druhým a dělat jim radost, jim činí potěšení, jenže často zanedbávají sami sebe.

Instantní kávu mají rádi lidé, kteří často prokrastinují, drží se příliš zpátky a rádi se zbavují všeho, co jim nečiní potěšení.

Společensky velmi smělí a vstřícní lidé si dávají rádi ledovou kávu a různé sladké kávové směsi. Často je druzí vnímají jako přerostlé děti, mají mladistvé srdce a jsou přátelští. Jsou to lidé sledující trendy, ale ostatní je považují za lehkomyslné.

Reklama

Související témata:

Související články

Časté pití kávy může zkrátit váš život

Nová studie naznačuje, že lidé pod 55 let, kteří pijí čtyři a více hrnků kávy denně, s větší pravděpodobností zemřou dříve než ostatní. Výzkum sice zatím není...

Výběr článků

Načítám