Hlavní obsah

Ženy jsou prý mnohem nemotornější než muži

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ženy dokážou být velmi elegantní, zdvořilé, ale zároveň také velmi nemotorné. Proto také častěji než muži nechtěně do něčeho či někoho vrazí, něco převrhnou či se pobryndají. Přitom nejhůře jsou na tom dívky do pětadvaceti let.

Foto: Profimedia.cz

Nemehlem se cítí být čtyři z deseti žen.

Článek

Z výzkumu studentů medicíny na Brighton and Sussex Medical School vyplývá, že nemehlem se cítí být čtyři z deseti žen, zatímco na nešikovné pohyby si mezi muži stěžuje jen každý čtvrtý. Mezi ženami je tak čtyřicet procent nemehel a mezi muži je to pětadvacet procent.

„Nejčastějším nešikovným aktem je převržení nápoje či kydnutí jídla na sebe, následuje nechtěná srážka s někým na ulici,“ tvrdí autoři výzkumu podle britského deníku Metro.

Ze zjištění také vyplývá, že lidé mezi osmnácti až čtyřiadvaceti roky se dopouštějí podobných nešikovných kousků čtyřikrát častěji než lidé po pětapadesátce. Je to způsobeno nejčastěji tím, že mladí lidé jsou ve srovnání s těmi ve středním věku čtyřikrát častěji nervózní z opačného pohlaví.

Reklama

Výběr článků

Načítám