Hlavní obsah

Kdy chtějí ženy nejčastěji zhubnout

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ženy a hubnutí patří už téměř neodmyslitelně k sobě. S jistou nadsázkou by se dalo říci, že členky romantičtějšího pohlaví hubnou neustále. Podle odborníků se dá s velkou jistotou říci, ve kterých obdobích bude jejich snaha dostat své tělo do nejlepší kondice nejusilovnější.

Foto: Profimedia.cz

Během roku nastane u mnoha žen v průměru pět kritických období, během nichž se chtějí dostat do formy.

Článek

Vcelku logicky by se dalo vydedukovat, že největší snaha zformovat postavu bude před prázdninami, kdy se mnohé dámy chtějí dostat do plavek.

To je ale jen jedno z důležitých období, kdy se tak děje. Podle odborníků nastává podobně kritické období, kdy se ženy mučí cvičením nebo hlady, až pětkrát do roka (u mužů pouze dvakrát), uvedl server Daily Mail.

Největší nápor hubnutí (celých 60 procent žen) přichází podle průzkumu, který si nechal zpracovat fitness server payasUgym.com, opravdu před letními prázdninami. Hned za tím se drží svatba, kdy dámy i coby družičky chtějí zazářit a nedělat na fotkách ostudu. Průzkumu se zúčastnilo přes 1000 žen.

Hubnutí jako „pomsta“ po rozchodu

Pro třetinu žen je podnětem k hubnutí i rozchod s partnerem, aby věděl, o co přišel. Pro 29 procent dam je pak závažným důvodem neforemná postava po porodu. O něco menší skupina (26 procent) začíná s formováním postavy kvůli blížícímu se školnímu srazu, kde dámy nechtějí vypadat jako neforemné „bečky“.

V neposlední řadě je pak spouštěčem i rande s novým mužem, setkání s rodiči partnera nebo například i velká rodinná oslava.

„Vypadá to, že ženy nejen cvičí nebo drží diety mnohem častěji než muži, ale konají tak i v kratších intervalech než pánové, a navíc o to drastičtěji,“ uvedl Jamie Ward, spoluzakladatel fitness serveru.

Rozdíl je také v tom, jak dlouho mužům a ženám trvá dostat se na požadovanou váhovou hranici nebo formu. Zatímco u mužů je potřeba 65 procent snažení a úsilí, u žen je dosažení stanoveného cíle o něco složitější. Potřebují vynaložit až 85 procent veškerého úsilí, případně musejí cvičit mnohem déle než muži.

Reklama

Související články

Jak Češi formují tělo do plavek

Už jste začali své tělo připravovat na plážovou sezónu? Pokud ještě ne, tak si pospěšte, ať nemáte ztrátu. Podle vyhledávače Seznam.cz začali Češi formovat...

Mlsání v rizikovou dobu zhatí plány zhubnout

Mnozí odborníci jsou toho názoru, že není zdravé jen bezhlavě hubnout a nedopřávat si nic, co by mohlo snahu o udržení váhy zhatit. Občasné mlsání je někdy...

Hubnutí pomocí bylinek

Na trhu se objevuje celá řada podpůrných prostředků na hubnutí. Některé jsou nefunkční a neefektivní, jiné poškozují orgány či sliznice. Poradíme, jak se...

Výběr článků

Načítám