Hlavní obsah

Hubnutí pomocí bylinek

Novinky, das

Na trhu se objevuje celá řada podpůrných prostředků na hubnutí. Některé jsou nefunkční a neefektivní, jiné poškozují orgány či sliznice. Poradíme, jak se postupně zbavit nechtěných kilogramů za pomoci bylin, tedy přírodní a zdravotně nezávadnou cestou.

Foto: Profimedia.cz

Mezi takzvané hubnoucí byliny patří například kombinace maliníku, ostružiníku a olše.

Článek

Maliník či maté - Mezi takzvané hubnoucí byliny patří například kombinace maliníku, ostružiníku a olše, která působí proti ukládání tuků. Snížit nadváhu lze také pomocí kukuřice seté či rostliny maté. „Maté je jedním z největších pomocníků při hubnutí. Dokáže totiž ztlumit pocit hladu, rozkládá přebytečný tuk v játrech a zároveň jej odstraňuje i z podkožní tkáně a střevního traktu. Účinným je rovněž extrakt vyrobený z ananasu, vinných hroznů a mořských řas, který zabraňuje ukládání tuků a tělo odvodňuje,“ říká Jarmila Podhorná ze společnosti Naděje, jež se na výrobu bylinných tinktur a výluhů specializuje.

Podporu detoxikace zajistí jalovec nebo vřes - Po dlouhé zimě je tělo zaneseno nejrůznějšími typy škodlivých látek, a je proto důležité jej detoxikovat. V průběhu hubnutí je tak vhodné sáhnout třeba po medvědím česneku, jenž kromě antibakteriálního a protiplísňového působení bojuje například i s celulitidou a zajišťuje obnovu střevní mikroflóry. Pro regeneraci je výborný rovněž len, pýr a dub, případně zelený jíl a enterosgel.

Hladinu cholesterolu sníží šii-take -  Boj s cholesterolem patří mezi základní součásti hubnoucího procesu. Podpořit jej můžeme tinkturou z východoasijské houby šii-take či jalovce, který rovněž podporuje trávení a fungování žlučníku. Pomoci může i leuzea neboli maralí kořen. Ten působí na snížení hladiny cukrů a tuků v krvi a zásobuje tělo antioxidanty důležitými pro snížení výskytu některých typů rakoviny.

Sport a pohyb doplní borovice nebo bělotrn - Součástí správného redukčního programu je pravidelný pohyb. Pokud však začneme po delším období nečinnosti tělo neadekvátně namáhat, mohl by našemu organismu sport spíše ublížit. Proto je dobré při zvýšeném množství pohybu užívat tinkturu z bělotrnu, která působí jako svalové tonikum. Pomoci může rovněž borovice sosna. Ta stimuluje revitalizaci kostní tkáně i chrupavek a udržuje v nich hladinu vápníku. K podpoře fyzické aktivity se doporučuje i rehmanie, jmelí, lopuch nebo rakytník.

Psychická pohoda s vrbkou a třezalkou - Při hubnutí je dobré nezapomínat na psychiku. „Lidé, kteří absolvují proces hubnutí, prochází mnoha změnami. Proto by neměli podcenit také péči o své psychické rozpoložení a duševní pohodu. Na úzkostné stavy funguje vrbka úzkolistá, lípa a třezalka tečkovaná. Také bělotrn harmonizuje psychický stav a udržuje dobrou náladu,“ dodává Jarmila Podhorná.

Reklama

Související témata:

Související články

Motivace, která pomáhá ženám při hubnutí

Hubnutí a diety. Věčné téma, které je součástí života nejedné dámy toužící po lepším vzhledu. Aby šlo shazování kil snáze, je dobré mít nějaký cíl, případně...

Jak ve spokojeném vztahu neztloustnout

Spokojený a dlouhodobý partnerský vztah je snem každého člověka. Stejně tak zůstat zdravý a fit. Tato přání se ale bohužel hlavně u žen poněkud vylučují....

Jak Češi formují tělo do plavek

Už jste začali své tělo připravovat na plážovou sezónu? Pokud ještě ne, tak si pospěšte, ať nemáte ztrátu. Podle vyhledávače Seznam.cz začali Češi formovat...

Výběr článků

Načítám