Hlavní obsah

Motivace, která pomáhá ženám při hubnutí

Novinky, bok

Hubnutí a diety. Věčné téma, které je součástí života nejedné dámy toužící po lepším vzhledu. Aby šlo shazování kil snáze, je dobré mít nějaký cíl, případně někoho, kdo pochválí, když se něco povede. Co je pro ženy tou nejúčinnější motivací?

Foto: Profimedia.cz

Ženy dávají hlasitě najevo, že se jim pochvalné pohvízdávání ze strany mužů nelíbí, při hubnutí je ale právě takové hodnocení tou největší motivací pro mnohé z nich.

Článek

Shodit nějaké to kilo, aby se líbila partnerovi či manželovi, chce nejedna žena. Samotné hubnutí ale není jednoduché a mnohdy ani tak rychlé, jak často ženy doufají. Není se tedy čemu divit, že to nejedna vzdá. Pokud už vydrží, nastává další malý zádrhel. Jak kromě neustálého vážení poznat, jestli jdou kila dolů a je to opravdu někde vidět?

Odpověď může být jednodušší, než by se mohlo zdát. Ano, uznání od kamarádky je sice také motivující pro to pokračovat dál, ne ale dostatečně. Lepší je pochvala od muže, co když ale manžel zrovna optimismem nehýří a rozdíl nevidí, případně se o něm nechce zmiňovat?

Nezoufejte - jiný muž si třeba všimne. A pokud na vaši adresu vznese pochvalné gesto ve stylu údivného písknutí či nějakého slovního ohodnocení, je to to nejlepší, čeho se vám může dostat, uvádí server Daily Mail.

Tajně žádané "ohodnocení"

Možná si říkáte, že je to nesmysl. Většina žen přeci nemá ráda, když na ně nějaký cizí chlap "hulvátsky" pokřikuje nebo pohvizduje či má nemístné poznámky. Navenek to tak možná je, ve skrytu duše ale mnohé ženy tajně doufají, že se jim někdy takového uznání dostane. A právě takové "ohodnocení" je tou největší motivací, která donutí ženu vydržet a hubnout dál.

Z průzkumu, který si zadala společnost XLS-Medical Fat Binder, vyplynulo, že více než polovina žen touží po onom možná nevkusném, ale velmi duševně příjemném ocenění z úst jiného muže. Téměř třetina dam, které hubnou, pak uvádí, že toto gesto je pro ně tou vůbec nejlepší motivací, jak vydržet a pokračovat.

Pro 85 procent žen je motivační i malé slovní ohodnocení, 66 % pak velmi potěší i dotaz: "Ty jsi zhubla?" a 53 % hubnoucích žen pochvala: "Vypadáš dobře." Naopak více než čtvrtina respondentek (26 %) přestává hubnout ve chvíli, kdy je jejich snaha přecházena bez povšimnutí.

Čtěte také
Ze závisláka terapeutem
Příběhy lidí, kteří se po úspěšné léčbě ze své závislosti na alkoholu, dostali na „druhou stranu“… Více se dočtete ve čtvrteční příloze deníku Právo.

Reklama

Související témata:

Související články

Nejčastější mýty při hubnutí

Kolem hubnutí panuje celá řada mýtů, které mají lidé stále v podvědomí a řídí se jimi. Bohužel i díky nim se jim hubnout nedaří, ba co víc, trápí je jojo...

Jak se udržet fit i po padesátce

Udržet se fit i po padesátce znamená celou řadu změn jak v jídelníčku, tak v pohybových aktivitách. Jelikož v těle ubývá svalové hmoty a narůstá podíl tuku...

Efektivní hubnutí závisí na typu postavy

Genetika ovlivňuje tvar našeho těla více než z padesáti procent a geneticky determinováno je i rozložení tuku v něm. Poměr pasu a boků z jedné poloviny, obvod...

Výběr článků

Načítám