Hlavní obsah

Prodlužování vlasů může skončit vážnými zdravotními komplikacemi

Novinky, bok

Jedním z typických vzhledových rysů každé ženy jsou její vlasy. Ne každá majitelka je ale se svou přírodní kšticí spokojená, ať už jde o bohatost vlasů, jejich délku nebo barvu. Stále populárnější, i po vzoru slavných hereček, je proto prodlužování nebo zvětšování objemu vlasů. Na první pohled docela nevinná procedura ale může skončit i vážnými zdravotními následky.

Foto: Profimedia.cz

Mnohé ženy (ale i muži) nejsou spokojeny se vzhledem či kvalitou svých vlasů. Špatně provedenou procedurou ale můžete víc zkazit, než vylepšit.

Článek

Máte-li na to finance, není už dnes nic těžkého zajít do vlasového studia a nadiktovat si, jak by měla vaše "vlasová ozdoba" vypadat. Je ale vhodné zároveň upozornit, že je na místě vybírat s rozmyslem a hledět na kvalitu služby.

Jinak se totiž může lehce stát, že vám požadovaný zákrok neprovedou pečlivě (obzvlášť, pokud budete chtít co nejvíc ušetřit)  a místo krásných vlasů budete mít na hlavě nevzhledné vrabčí hnízdo. To v lepším případě.

V tom horším se můžete začít potýkat nejen s vypadáváním vlasové pokrývky, ale také s nepříjemnými bolestmi hlavy.

Umělé nebo přírodní, hlavně ať jsou delší

K prodlužování se využívají buď vlasy umělé, nebo přírodní. K jejich připevnění používají různá studia odlišné způsoby, je proto vhodné se důkladně informovat o celé proceduře ještě před samotným zákrokem, uvádí server Daily Mail.

V každém studiu vás budou ujišťovat, že zrovna ta jejich metoda je naprosto bezpečná a jednoduchá, ale už vám nezaručí, že například nebudete mít alergickou reakci na některý z používaných prostředků. V lepším případě tak můžete skončit se zarudlou kůží, v horším i s krvácením pokožky nebo vypadáváním vlasů.

"Pokud nastane jakákoli nepříjemná reakce, okamžitě přestaňte s dalšími vlasovými procedurami, jinak skončíte s velkou pravděpodobností plešatí," vysvětluje neurolog Orly Avitzur z newyorského Terrytownu.

"Kvůli lepšímu vzhledu jsme mnohdy ochotni podstoupit docela šílené věci. Neumíme si už ale představit, že poškození, které tím můžeme způsobit, je často nevratné," varuje neurolog.

Péče po zákroku 

Podobný názor má i kosmetička Grace Santiler-Nowiková z Chicaga. "Lidé si celý zákrok představují dost jednoduše. Chtějí mít krásné, dlouhé nebo husté vlasy, ale už si neuvědomují, že aby to tak po zákroku opravdu zůstalo, musejí se o svou vlasovou pokrývku náležitě starat," upřesňuje.

Zdůraznila, že je vhodné, aby se zákazníci (nejen ženy, platí to i pro muže) po proceduře pravidelně vraceli. Buď aby se přidělané vlasy upravily nebo vylepšily, v případě poškození či vypadávání je naopak nutné postiženou část vlasů odebrat a nechat pokožku odpočinout.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám