Hlavní obsah

Hollywoodská trenérka radí, jak se zbavit tuku z problémových partií

Novinky, das

Toužíte po dokonalé postavě hollywoodských hvězd, jako je Gwyneth Paltrowová, Victoria Beckhamová či Madonna? Pak pro vás máme rady od trenérky těchto hvězd Tracy Andersonové, která má s tvarováním postavy obrovské zkušenosti. Pomocí cvičení se jí podařilo zhubnout 25 kg, které nabrala během těhotenství.

BEZ KOMENTÁŘE: Zahřívací cvičení s Tracy Andersonovou

 
Článek

Tracy Andersonová je zastánkyní jednoduchého pravidla, že by člověk měl přijmout tolik energie, kolik je schopen vydat. Zároveň ale především ženy nabádá, aby spalovaly kalorie cíleně a tedy maximálně efektivně, tak aby se zbavovaly tuku i na místech, kde se jim usazuje nejvíce.

Mnohé ženy při hubnutí sázejí na běh či jízdu na kole. Podle Tracy při těchto sportech ženy sice spalují kalorie, ale zároveň si vytvářejí svalovou nerovnováhu. Tudíž sice částečně hubnou, ale tuku z problémových partií se nezbavují. Navíc se jim ještě po objemové stránce zvětšují svaly na dolních končetinách.

"Chcete-li zhubnout skutečně v problémových partiích, pak je nutné střídat pohyby. Osobně sestavuji ženám plány, kde měním pohybové aktivity každých 10 dní a hledím přitom na jejich tělesnou konstituci," vysvětluje Tracy a dodává: "Při cvičení je nutné zaměstnávat co nejvíce menší svaly, ty větší posilováním zvětšují objem, což je při hubnutí nežádoucí."

Foto: goop.com

Tracy

Tracy ve svém cvičebním programu klade důraz na posilovací cviky rukou. Čím dříve si podle ní ženy vypracují svaly na rukou, tím to bude mít dlouhodobější efekt na krásu jejich paží.

Za jeden z největších mýtů považuje intenzivní kardio trénink na lačný žaludek. Podle ní je nutné tento trénink provádět déle než 45 minut, jelikož až poté začne tělo kalorie spalovat a rozhodně ne dříve, jak tvrdí někteří propagátoři této metody.

"Člověk při tomto cvičení vyvine obrovské úsilí, a přitom konečný efekt je minimální," varuje Tracy.

Aby cvičení bylo co nejvíce efektivní, pak je dobré si před tréninkem dát stravu bohatou na bílkoviny. Někdy se vyplácí vsadit na tzv. proteinové koktejly ze speciálních proteinových prášků (zředěných vodou a kokosovým mlékem).

Reklama

Související témata:

Související články

Jak vyzrát na tukové zásoby

Kdo by netoužil po krásné postavě nebo alespoň zaručeném způsobu, jak co nejspolehlivěji zhubnout? Zvlášť po Vánocích, kdy mnozí zjišťují, že mají nějaké to...

Nejčastější mýty při hubnutí

Kolem hubnutí panuje celá řada mýtů, které mají lidé stále v podvědomí a řídí se jimi. Bohužel i díky nim se jim hubnout nedaří, ba co víc, trápí je jojo...

Výběr článků

Načítám