Hlavní obsah

Charitativní projekt Movember vynesl neuvěřitelné 2 075 000 korun

Novinky, das

Během měsíce listopadu proběhl čtvrtý ročník projektu Movember, během něhož více jak 7400 Mo Bratrů a Mo Sester vybralo přes 2 075 000 korun na podporu boje s rakovinou prostaty.

Foto: Hermina

Mo Bratři a Mo Sestry z řad známých osobností a sportovců, kteří pro projekt získali peníze z dražby svých knírů.

Článek

Mo Bratři a Mo Sestry zainteresovaní v kampani chtěli změnit pohled mužů na jejich zdraví. Aby se nestyděli si přiznat mužskou dotknutelnost a připustili si, že existují nemoci, o nichž se nemluví, dokud není pozdě.

Rakovina prostaty patří mezi nejčastější nádorové onemocnění mužů po padesátém roce života. Onemocnění zpočátku probíhá bez jakýchkoli příznaků. O to je odhalení rakoviny v počátečním stádiu složitější. Pokročilý karcinom prostaty lze také léčit, šance na úplné vyléčení je však podstatně nižší, než u karcinomu v počátečním stavu.

Projekt Movember se snaží nabádat muže především k prevenci, aby chodili na preventivní prohlídky a zdravotní problémy nebagatelizovali.

Začátkem února Movember společně s nadačním fondem Muži proti rakovině a jeho předsedou MUDr. Romanem Zachovalem , Ph.D., MBA bude informovat veřejnost a všechny Mo Bratry a Mo Sestry,  jak bude s vybranými prostředky (2 075 000 korun) naloženo.

Sledujte stránky Movember.com a šiřte poselství dlouhých šťastných životů všech mužů celého světa.

Reklama

Související témata:

Související články

Movember vyvrcholí gala party 30. listopadu

V listopadu zaplavili naše ulice muži s knírem. Důvodem pro tento svébytný módní trend je charitativní kampaň Movember, která má šířit osvětu ohledně rakoviny...

Výběr článků

Načítám